Menu
RSS
A+ A A-

ПОСЛОВНИ РУЧАК

СОТ

На пословном ручку договорени даљи радови у пет шидских села а приоритет су водоводна мрежа и путевиrucak-sot.jpg

На иницијативу Саше Паважана, председника Месне управе Сот, 24. октобра организован је пословни ручак у ресторану "Језеро" у Соту. Иако је Поважан био у улози домаћина за овај сусрет заслужни су и председници месних управа Бикић До, Љупка Милинковић, Привина Глава, Мирослав Гркинић, Моловин, Никола Субић и Љуба, Јанко Топољски.

Циљ окупљања је био сагледавање будућих активности као и исказивање захвалности свима који су подстицали побољшање услова живота у овим селима. Међу позванима су били и представници средстава информисања.

Приоритет у овим селима о чему већ годинама извештавамо је изградња водовода. На добром је путу остварење ове жеље. Заједнички проблем ће решавати Сот и Моловин, Бикић До и Привина Глава а самостално Љуба која већ има пројекат па следи лоцирање базена и пробних бушотина за преостала четири села. Носилац послова за хидрогеолошки део је ДОО "ИГ-ИНГ" власништво Владимира Калуђеровића из Сремске Митровице.

Пре поменутог ручка представници Рударско геолошког факултета у Београду, на челу са мр Мићом Мартиновићем, дипломираним инжењером геологије упознали су се са тереном и снимили стање. У име ЈКП Водовод присуствовао је директор Мирослав Рибар.

Ово је била прилика да се разговара и о будућим асфалтирањима улица у овим селима са представницима "Сремпута" у очекивању средстава надлежних покрајинских институција које су их начелно одобриле. Локалну самоуправу заступао је начелник општинске управе Ромко Папуга који је, поздрављајући присутне, изразио задовољство што ове месне управе заједнички наступају са захтевима с циљем заједничког решавања проблема.