Menu
RSS
A+ A A-

Драги читаоци,

ОВО ЈЕ 50-ТИ ЈУБИЛАРНИ БРОЈ ШИДСКИХ НОВИНА, АЛИ И ПОСЛЕДЊИ БРОЈ ДОСАДАШЊЕГ УРЕДНИКА ЈОВИЦЕ МЛАДЕНОВИЋА50.jpg

 

 

 

Пред Вама је 50-ти јубиларни број ваших и наших Шидских новина за које са поносом тврдим да су новине у пет милиона боја и да такве не постоје нигде на свету.

Ово су новине о оном малом обичном човеку о којем смо објављивали лепе приче и причице, подигли смо тираж са 3.000 на 3.500 примерака, али увек се тражио примерак више. Нисмо вас терали да нас читате али били смо навалентни, помало дрски и безобразни, и закорачили смо у ваше домове. Више нисте могли без нас и са нестрпљењем сте очекивали нови број.


Прихватио сам се уређивачког посла без икаквих амбиција да правим новинарску или било какву каријеру.
Нас четворо новинара, уз помоћ штапа и канапа, направили смо добре новине, новине које се читају. Захвалан сам оснивачу, Скупштини општине Шид и председнику Општине Мити Аврамову који су омогућили да Шидске новине живе. Хвала свим људима који су мени и мојим колегама новинарима пружали несебичну подршку. И онима који нису.


Ово је мој тридесетпрви број Шидских новина, мој последњи број. Не дешава се често да Главни и одговорни уредник једних новина смењује сам себе. А ја то управо сада чиним.


Захвалан сам људима у Штампарији "Борба" у Београду који су улагали огроман труд да Шидске новине личе на добре новине, локалне новине какве не постоје у Србији, нити игде на свету.


Својим колегама, Петру Вејновићу, Владимиру Ђитку и Велинки Масал-Античевић желим много успеха у животу и даљем раду, да имају воље и много ентузијазма да праве добре новине.

С великим поштовањем,
Јовица МЛАДЕНОВИЋ