Menu
RSS
A+ A A-

РАЗГОВОР С ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ ПОВОДОМ ПРВЕ ГОДИШЊИЦЕ ШИДСКОГ БИЛТЕНА

predsednik_mita

 У нека села шидске општине новинари нису долазили и десетак година, а сад их обилазе и о активностима у селу пишу у свом броју наших новина - каже Мита Аврамов .

Пре стотинак година Шид је имао трипут мање становника, али је имао свој недељни лист, додуше страначки, али је објављивао и вести од интереса за шире грађанство. Данас у Шиду постоје три радио-станице и две локалне телевизије, а ми смо се придружили штампаним медијима који већ имају традицију на овим просторима, били они недељни, или дневни, који долазе из већих центара.

"Шидски билтен" поред Радио-Шида, Сремске и Кабловске телевизије и две комерцијалне радио-станице ("Атлетико" и "Ритам") успева да благовремено и истинито информише становнике шидске општине. Билтен се дели бесплатно и сви заинтересовани могу да добију примерак у месним управама, јер по новом Закону о информисању Билтен се не може продавати.


О томе шта су становници шидске општине добили покретањем "Шидског билтена" на пољу информисања, Мита Аврамов, председник општине Шид каже:

- Пре свега, добили су праву, благовремену и истиниту информацију, јер је "Шидски билтен" форматом, изгледом и садржајем успео да се наметне грађанима, а самим тим што има вести, извештаја, разговора и репортажа из свих наших села, читан је међу становништвом наше општине. чуо сам да га радо читају и Шиђани у дијаспори, а још ће приступачнији бити кад од овог броја новине буду и на интернету.


Нешто више о недостацима и пропустима у раду редакције?

- С обзиром да је Шид после скоро стотину година добио своје новине, ви сте пионири у штампаном новинарству, па је логично да је било и пропуста и грешака у раду. То је све било без зле намере и не у великом броју - грешке у потписима испод фотографија, погрешно одштампана имена саговорника и слично - али се то све отклања у ходу, исправља и дорађује, па сад готово и нема. Уосталом, какве би то биле новине кад не би имале грешака?Очекивања од "Шидског билтена" за наредну 2007. годину?

- Као прво, планираћемо да новине иду двапут и месечно, сваког 1. и 15. у месецу, а за то треба више финансијских средстава и кадрова, што је проблем, јер смо ми сиромашна општина и сваки динар нам је значајан. Но, надам се да ћемо спровести у живот идеју о двонедељном билтену, па ће самим тим и грађани бити још боље обавештени о збивањима у шидској општини.


Која је Ваша порука становницима шидске општине поводом престојеће Нове 2007. године?

- Трудићемо се да радимо још више на свим пољима људских активности, а с нашим коалиционим партнерима надам се да ћемо постићи и још боље резултате у том раду. Већ самим тим што смо поново увели Децембарску награду и обележавамо годишњицу ослобођења од фашизма, показали смо да смо на европском путу, па ћемо тако наставити и убудуће.


И, наравно, свима желим срећне и веселе новогодишње и божићне празнике.