Menu
RSS
A+ A A-

У ОВОМ БРОЈУ

 

ГОДИНА ДРУГАИ, ево прође година. Као да је јуче било, кад смо вам у руке предали први број "Шидских новина" касније названих Билтен. Док сте ударили дланом о длан прохујаше 365 дана и поново освану 6. децембар. Година друга.

Сад се већ лакше дише, јер смо прегурали ту прву годину у ходу тражећи и налазећи себе и свој стил, или имиx, како би то млађи рекли. Свеједно, и једна и друга су стране речи.Није било лагано, иако смо од почетка знали шта хоћемо и где припадамо. Појавили смо се као ново шидско писано информативно гласило, скоро стотину година после Кораћевог "Права народа".

Многи су у међувремену хтели да покрену и имају шидско информативно гласило, али је увек негде запињало: или није било добре воље за тако нешто или није било новца или оних који би то знали да уобличе и одштампају. Сад, кад су све коцкице сложене, уз финансијску подршку општине, јаку вољу и жељу председника општине да Шид има своје новине и добру екипу искусних новинара, становници шидске општине су добили новине из којих могу да сазнају шта се ради, догађа и дешава у сваком кутку наше - по површини - не мале општине.Посећивали смо сва села шидске општине, били смо у већини предузећа, писали о политичким, културним, спортским, привредним, образовним и другим догађањима код нас, многи су нас кудили, а већина хвалили, било је завидљивих и оних који су се радовали нашем успеху, као уосталом и у сваком другом послу. Али, истрајали смо и надамо се да ћемо трајати.