Menu
RSS
A+ A A-

ПРИЛОГ НА РЕАГОВАЊЕ У "ШИДСКОМ БИЛТЕНУ" БРОЈ 14

Да је било више прецизности у фактографији да је у организацији Општинске конференције Савеза омладине Шид организован и одржан ПРВИ МЕМОРИЈАЛ ФИЛИПА ВИШЊИЋА У ВИШЊИЋЕВУ новембра 1970. године, верујем да до реаговања господина Радоице Крунића, не би ни дошло.

Овако желим да подсетим на следеће: Један од првих задатака који сам добио као новоизабрани секретар Општинске конференције младих по одлуци тадашњег председништва и председника Конференције Милоша Јовковича Уче, било је укључивање у рад Месне конференције младих Вишњићева и организовање од стране омладине села ПРВОГ МЕМОРИЈАЛА ФИЛИПА ВИШЊИЋА.

Председник сеоске Конференције младих био је пок. МИЛИНКО КОПИЋ, са којим је тада и дуги низ година касније, имао изузетну сарадњу. Додатни мотив за ово моје ангажовање била је чињеница да сам 1964. године три месеца провео на радној акцији на изградњи пута Вишњићево Моровић. Тврдим да је припремљени програм био за ондашње прилике на одговарајућем нивоу, уз учешће младих из већине села шидске општине.

Била је то година веома значајна за ново Општинско омладинско руководство. У Шиду се радним акцијама завршавала адаптација будућег Дома омладине, одржан је поменути Сабор - Меморијал у Вишњићеву и Смотра младих певача из већине наших сеоских средина... и низ других активности омладине које не помињем због ограниченог простора.

Иначе, мени лично не би сметало да се утврди 6. новембар 1965. године као датум првог одржавања Меморијала Филипа Вишњића у општини Шид, ако се за то определи већина заинтересованих за чување и неговање успомене на слепог гуслара и народног песника.