Menu
RSS
A+ A A-

НЕОПХОДАН ХИДРАНТ

ПОСЕТИЛИ СМО ВАТРОГАСНУ ЈЕДИНИЦУ У ШИДУ



vatrogasci.jpg

 

 

 

 

 

 

На функцији вршиоца дужности командира Подручне ватрогасне спасилачке јединице Шид (ПВСЈ Шид) од јуна ове године налази се Момир Милетић, са којим смо разговарали о активностима јединице.


- Функционишемо у саставу ватрогасне бригаде која делује у сремском округу. Добро и успешно сарађујемо са свим јединицама у Срему. У нашој јединици запослено је десет радника. Овог лета били смо много ангажовани. У јулу смо имали 22 пожара и једно дежурство. Већи задатак је био гашење пожара у Вишњићеву (младе саднице храста).

Пожар је брзо локализован уз помоћ Ватрогасне чете из Сремске Митровице и радника Шумске управе. Угасили смо и пожар у "Графосрему" у Шиду. На срећу, брзом интервенцијом и свеобухватном акцијом у свим пожарима штете су сведене на минимум - каже Момир Милетић.


Током летњих месеци сређене су и просторије ПВСЈ Шид, а тренутно су радови усмерени на редовно одржавање технике-возила, справа и опреме.


- У договорима смо са Општином Шид, Месном управом Шид и Јавним предузећем Водовод да се напокон постави надземни хидрант, како би смо побољшали техничке услове за редован и оперативан рад. Надземни хидрант ове уопште не постоји, а то је основ за наш нормалан и успешан рад. Очекујемо помоћ Општине у решавању овог проблема - наглашава наш саговорник.


Захваљујући максималном залагању радника Ватрогасне јединице Шид, њиховог командира Милетића, шефа одсека Стевана Пејића и командира Владе Племића ова јединица, успешно извршава задатке.