МИЛКА ЗАРИЋ ИЗ ЈАМЕНЕ ОДЛАСКОМ У ПЕНЗИЈУ ПРОНАШЛА ДОДАТНИ ПОСАО

razbojМилка Зарић из Јамене радила је до недавно као помоћна радница у школи, а онда се разболела и једно време је провела у Врднику на опоравку, где је упознала жене које ткају. То ју је веома заинтересовало, а било је и корисно научити с обзиром да је отишла у пензију. Времена је имала сасвим довољно да се посвети новом хобију, али и додатном извору прихода.

- У Руми сам боравила код Ане Кулунџије и током четири дана сам учила основе ткања, пре свега тзв. увођење и сновање. Брзо сам савладала све што треба и почела сам самостално да радим. Наручила сам разбој у Пљевљима у Црној Гори, који је механизован и програмиран тако да на њему није тешко радити - прича Милка Зарић.

Прва рукотворина коју је израдила, била је крпара, а сада је асортиман много богатији па тако израђује и прекриваче, миљеа, столњаке, завесе, чупавце и друго. Иако се новим послом бави тек нешто више од пола године, Милка је веома задовољна. Мустре и шаре ради по шеми, а каже да јој у послу помаже и снаја Слађана. Своје радове је летос изложила у Моровићу на Етно фестивалу и привукла је пажњу посетилаца, понудом и квалитетом.