ПОСЕТИЛИ СМО ПОРОДИЦУ ЂОРЂА ВАЛЕНТИРОВИЋА ИЗ МОЛОВИНА

Породица живи од надница и дечјег додатка. За прехрањивање имају једну козу и три прасета. Шестомесечна Бојана, трогодишњи Јован и петогодишњи Сава имају детињство. Расту... У беспарици

besparica.jpgСвачије детињство, као и живот уопште, није исто. На жалост, неко нема ни основне услове за живот. А деца су најмање крива за то.

Трогодишњи  Јован и петогодишњи Сава из Моловина одрастају у прилично лошим условима. Живот у влажној, оронулој кућици допринео је томе да се њихова шестомесечна сестрица  Бојана ових дана обрела на лечењу у Сремској Митровици.

Кућа у којој живи породица  Ђорђа Валентировића саграђена је још давне 1921. године. Живе од наднице и дечјег додатка. За прехрањивање узгајају козу и три прасета.

- Продао бих козу да могу скупити нешто новаца да посетим болесну кћеркицу у Сремској Митровици. Кућа је влажна, због тога се Бојана разболела и добила бронхитис. Тешко ми је што је у болници - забринуто прича Ђорђе, док су Јован и Сава премлади да би схватили озбиљност живота. Намештају за сликање за наше новине, а мама остаје у кући. Она не жели да прича о проблемима.