Menu
RSS
A+ A A-

ЖЕНЕ ИЗ ПИЛАНЕ

КУКУЈЕВЦИ
НЕЖНИЈИ ПОЛ РАДИ И ТЕШКЕ ФИЗИЧКЕ ПОСЛОВЕ


pilana.jpg

 

 

Одавно су се жене избориле за равноправност са мушкарцима, бар у неким сферама живота. А једна од њих је и тежак, физички рад. На једном таквом радном месту у пилани у Кукујевцима затекли смо две жене. За машином за резање грађе била је Савка Вуковић, а изрезане делове преносила је Бора Вукшић.


Савка има 45 година и живи сама.
- Овде радим већ шест година. Иако сам по занимању кројачица привикла сам се и на овај посао. У почетку је било тешко, сада већ није. Хладноћа у хали јесте проблем, али атмосфера међу запосленима је добра, помажемо једни другима.

 

Ја сам подигла кредит да исплатим кућу па сада морам да радим и измирим обавезе, тако да је боље да не размишљам о потешкоћама. Само да ме здравље послужи и да отплатим кредит - без горчине прича Савка.


Бора има 36 година, живи са мужем и двоје деце.


- И ја радим овај посао шест година. У овој пилани ради и мој муж. Имамо сина Сашу у првом разреду средње школе и кћерку Слађану, у четвртом разреду основне школе. Ваља децу извести на пут, с надом да ће боље живети него ми. Ово је време преживљавања али не жалим се, боље је кад не размишљам о животу - каже Бора.