Menu
RSS
A+ A A-

ЗАДРУГЕ КОПАЈУ ПУТЕВЕ

СУСРЕТИ ПОСЕТИЛИ СМО ЂОРЂА МИТРОВИЋА, ПОЉОПРИВРЕДНИКА ИЗ ГИБАРЦА



mitrovic.jpg Упркос тврдњама да је наша будућност у пољопривреди, произвођачи и на подручју наше општине су углавном,  незадовољни крајњим исходом свог рада. Један од њих је и Ђорђе Митровић (68 год) из Гибарца. Он на десет хектара сеје кукуруз, пшеницу, соју, сунцокрет, детелину, а подразумева се да има и башту за поврће. У стаји се налазе по једна крава, јуница, бик и крмача. Уз кокоши и патке, то је сасвим довољно за његову породицу.


- Тренутно нисам задовољан пласманом стоке, мале су цене - не крије своју огорченост Ђорђе.


- Све оранице сам узорао и припремио. Пшеница и тритикале су засејани, а друге културе чекају пролеће. У време већих радова помаже ми син који живи у Новом Саду. Уз сина имам и снају и две унуке (од 18 и 13 година) па се радујем сваком њиховом доласку овамо.

Не жалим се ја на посао који радим (мало сточарство, мало пољопривреда) али није исправно овакво занемаривање пољопривредне делатности. Нешто својих производа оставим, а нешто продам. Лањска пшеница је и сада на складишту у "Албатросу" - Митином млину, па  бих овом приликом истакао да су услови складиштења повољни, а комплетна сарадња с овим млином добра, то могу потврдити и други - каже наш саговорник.


Добру сарадњу Ђорђе истиче и када је реч о Месној управи Гибарац.
- За последњих 15 година нико се у овом селу није толико ангажовао као садашњи председник Бошко Тешић. Само прошле године доста је урађено: ископани су канали за атмосферску одводњу, прављене су стазе, сређивани путеви. Надам се да ће таквих послова бити и у овој години. Ипак, пре свега треба средити пољске путеве, задруге их уништавају, а не поправљају. Тренутно има њива до којих је немогуће доћи, не знам ко ће то изравнати и омогућити нам приступ - пита се Митровић.