Menu
RSS
A+ A A-

РАДОСТ ЗА МАЛИШАНЕ

БАТРОВЦИ

boda-klinci.jpgГостовање нашег познатог глумца, весела представа и поклони увелико су обрадовали ученике школе у Батровцима


Не треба баш тако пуно учинити да би се обрадовали малишани. У то смо се уверили 17. октобра када је у школи у Батровцима, која послује у оквиру ОШ "Вук Караџић" Адашевци, гостовало Позориште Дечја земља. Интересовало нас је откуд избор посете овој малој школи.


- Пројекат смо назвали "Вилинска кочија" а представу "Баш би било фино". Намера нам је била да обилазимо школе са малим бројем ђака. Сели смо и прегледали попис школа у Србији и водећи рачуна да "покријемо" десет регија одабрали смо, између осталих, и школу у Батровцима.

Радујемо се дечјој радости и представу-кабаре радимо професионално - рекао је за наше новине Јовица Тишма, творац сценарија и режисер кабареа, а са Слободаном Бодом Нинковићем и глумац представе.


Осим што су Јоцко и Боцко, то су им имена у кабареу, уистину професионално одрадили представу и успоставили срдачан контакт са малом публиком, не треба занемарити ни вредне поклоне који су уручени ђацима. У неколико врећица нашле су се ђачке торбе, школски прибор, играчке, слаткиши. Инсистирајући на љубави као основном покретачу у животу, упућени су и савети малишанима да не претерују са коришћењем компјутера.
Поменимо још да се овај пројекат проводи под покровитељством Министарства културе Републике Србије и уз помоћ неколико спонзора.