Menu
RSS
A+ A A-

ДОКТОР ЗА МАТЕМАТИКУ

За време паузе у раду искористили смо прилику да разговарамо са аутором програма др Синишом Јешићем, који ради на Електротехничком факултету у Београду, у звању доцента.


Синиша Јешић, Шид

Објавио је већи број научних и стручних радова из математике а његово посебно интересовање усмерено је ка методици и настави математике у основној и средњој школи. Први семинар под називом „Осавремењавање наставе математике" одржан је у Шиду. И не случајно.

- У Шиду сам започео овај семинар јер потичем из ове средине. Родио сам се у Бачинцима а основну школу сам завршио у Ердевику. Основна идеја овог семинара јесте подршка новом наставном плану и програму математике које је усвојило Министарство просвете и која су у духу савремених наставних процеса који су заступљени у разним земљама света. Савремени начин излагања математике циљ су овог семинара.

Изузетно смо задовољни моје колеге и ја амбицијом наставног кадра у шидској општини и њиховој жељи да ученицима пруже наставу која поштује све утемељене дидактичке принципе а наставу имплементира у свакодневицу и на тај начин ученици је прихватају као сврсисходну. После дивног дводневног дружења уз обиље радних активности сви реализатори програма су једногласно закључили да са нестрпљењем очекују поновни долазак у Шид.

Желим да се захвалим директорима основних школа у шидској општини а посебно Далибору Фарбашу, изузетном домаћину - рекао је за наше новине др Синиша Јешић.

Као занимљивост истичемо податак да су међу полазницима овог семинара били некадашњи наставници доктора Јешића. Андрија Голуб му је предавао ликовну културу а садашња директорка Љубица Фунштајн је у школи у Ердевику била учитељица.