НАКОН ДЕСЕТОГОДИШЊЕ ПАУЗЕ ЖЕНСКИ РУКОМЕТНИ КЛУБ РАДНИЧКИ ИЗ ШИДА КРЕНУО СА РАДОМrukometasice.jpg

У најмлађим селекцијама ЖРК Раднички налази се преко 30 девојчица од којих ће у наредном периоду бити формиране такмичарске екипе

Ако је судити по интересовању и одзиву на тренинге Женског рукометног клуба Раднички из Шида, онда је будућност рукометног спорта у граду извесна. Наиме, већ више од месец дана са радом су кренуле најмлађе селекције у овом клубу који је средином деведесетих година прошлог века наступао у друголигашкој конкуренцији.

Под вођством Слађе Станивуковић, вишег спортског тренера која је недавно са максималном десетком дипломирала на Факултету за спорт, три пута недељно (понедељак, среда и петак од 15 до 16,30 часова) у спортској хали Шид се одвијају тренинзи и контролне утакмице. Према плану који је сачинила Управа клуба на чијем се челу налази Катица Вијук и сама некадашњи истакнути члан овог клуба, од Нове године се планира учешће у пионирској лиги Војводине а у току такмичарске 2008/09. једна од екипа овог клуба би се такмичила у Војвођанској лиги група Срем.

Љубитељи спорта у граду и општини са задовољством су примили вест о реактивирању овог клуба који је не тако давно био међу најуспешнијим женским спортским клубовима у Срему. Квалификационе утакмице за улазак у Другу лигу, као и бројни наступи са реномираним рукометним екипама из Војводине, остали су у неизбрисивом сећању љубитељима најтрофејнијег спорта у нашој средини.

Није далеко дан када ће неке од ових девојчица, ученица петих и шестих разреда основних школа из Шида, Адашеваца Моровића и Вишњићева кренути стопама Весна Тиосављевић, Биљане и Љиљане Кротић, Весне Семеновић, Иване Тубић, Катице Вијук и других истакнутих рукометашица овог клуба.

Из ЖРК Раднички поручују да ће поред Шида покушати да формирају секције у Моровићу и Ердевику како би се створила база за будућност и тиме обезбедио континуитет у раду једног од најуспешнијих спортских клубова у нашој општини. Будуће наде шидског рукомета