Menu
RSS
A+ A A-

ЗОРАНОВ ОДЛАЗАК У НЕЗАБОРАВ

СА ЖИВОТНЕ СЦЕНЕ ОТИШАО ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈДАРОВИТИЈИХ НОВИНАРА СРЕМА



fudbaleri_stara.jpgШид и ФК Раднички имали су посебно место у животу једног од најбољих новинара Срема и Војводине

Тихо и скромно, онако како је и живео последњих година, са животне сцене отишао је Зоран Вељковић (72) истакнути новинар и публициста из Сремске Митровице. Отишао је хроничар овог поднебља, који је боље од свих познавао душу Сремаца и њихове мане и врлине.


Иако рођени Београђанин, цео радни век као педагог, спортиста, новинар и публициста, посветио је Срему и Сремцима. Посебно место у његовом богатом животном опусу има Шид и села у шидској општини. Ту ће се Зоран афирмисати најпре као изванредан спортиста и педагог а истовремено као изузетно даровит новинар почеће да ради у "Сремским новинама" у то време једним од највећих регионалних новина у некадашњој Југославији.


Крајем педесетих и почетком шездесетих година прошлог века долази из Никинаца у Фудбалски клуб Раднички, где ће оставити видан траг, најпре као одличан фудбалер, а након тога и као тренер. У годинама када ће постати један од најпознатијих новинара Срема и Војводине, увек је налазио времена да се интересује за дешавања у ФК Раднички, који му је, није то крио, остао као највећа спортска љубав.


Почетком деведесетих година минулог столећа, заједно са сином Сашом, покреће први недељни спортски лист "Сремски спорт плус" који ће десетак година бележити готово сва дешавања на спортској сцени Срема. Зоранове репортаже, осврти, белешке, извештаји и данас су свежи и актуелни и говоре више од свега о овом даровитом новинару и надасве честитом и поштеном човеку, који је оставио неизбрисив траг у времену које је иза нас.


Уз присуство родбине, пријатеља и поштовалаца његовог дела, Зоран Вељковић је сахрањен 30. септембра на Градском гробљу у Сремској Митровици.
Зоран Вељковић на снимку као тренер омладинаца Радничког из Шида на утакмици у Врднику са домаћим Рударом далеке 1962. године