Menu
RSS
A+ A A-

ВИШЊИЋЕВА РЕГАТА

У ОКВИРУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ВИШЊИЋЕВИ ДАНИ ОДРЖАНА ТРАДИЦИОНАЛНА КАЈАКАШКА РЕГАТАПехари за најуспешније

 


Ни прохладно време није спречило да се на чувеној кајакашкој стази на реци Босут одрже бројне кајакашке трке


Уз учешће близу сто такмичара из шест кајакашких клубова Србије и једног из Хрватске, у суботу је у Вишњићеву на реци Босут одржана традиционална регата "Филип Вишњић". Посвећена великом народном трибуну и песнику, регата је окупила, поред такмичара и неколико стотина посматрача који су и поред прохладног времена са великом пажњом пратили збивања у свих 27 трка, колико је одржано ове године.


Такмичари углавном млађих категорија трудили су се да на завршетку сезоне још једном покажу сво знање и умеће у овом атрактивном спорту и уједно се опросте од својих навијача, јер је овом регатом практично завршена овогодишња кајакашка сезона. Домаћи такмичари које су предводили шампиони Србије Зорица Стојановић и Мирослав Видовић показали су највише и у коначном пласману су у екипној конкуренцији освојили прво место испред овогодишњих гостију регате кајакашког клуба "Марсонија" из Славонског Брода. Треће место у екипној конкуренцији заузела је екипа кајакашког клуба "Змај" из Земуна.

Као и обично организација овогодишње регате је била на високом нивоу, захваљујући пре свега агилном председнику КК "Филип Вишњић" из Вишњићева  Јовици Видовићу и његовим сарадницима као и Месној управи Вишњићево, који су још једном доказали да са великим трудом и одрицањима и у овако малим срединама могу да се са успехом организују велика спортска такмичења.  


kajakasica.jpg

 

 

 

 

 

   

Велики удео у коначном успеху КК "Филип Вишњић" из Вишњићева су дали такмичари у свим категоријама: Стефан Ђорђевић, Зоран Видовић, Славиша Михајловић, Миланка Гавриловић, Данијела Милановић, Драгана Богичевић, Немања Станивуковић, Богдан Георгијевић, Стеван Видовић, Радивоје и Слађана Михајловић, Душан Петровић, Јелена Костић, Милица Мијатовић, Горан Миловановић, Јована Чемерлић, Милена Јовановић, Зорица Стојановић и Мирослав Видовић.


Коначан пласман у екипној конкуренцији:
1. КК "Филип Вишњић" Вишњићево 96 бодова
2. КК "Марсонија" Славонски брод 54 бода
3. КК "Змај" Земун 52 бода