Menu
RSS
A+ A A-

ПОНОВО У ЕЛИТИ

ПИОНИРСКА ЕКИПА РУКОМЕТНОГ КЛУБА РАДНИЧКИ ИЗ ШИДА



fudbaleri.jpg

Након одличних резултата у предтакмичењима односно у својој квалификационој групи, пионирска екипа РК Раднички из Шида успела је да обезбеди пласман у завршницу овогодишњих првенстава Војводине и Србије. Млади Шиђани су успели да забележе четири убедљиве победе (Југовић Каћ 24:16, Пролетер Зрењанин 29:14, Челик Бачки Јарак 24:12 и Спартак Суботица 28:12). Једини неуспех у својој групи доживели су у дуелу са екипом РК Панчево са којом ће заједно учествовати у борби за наслов првака Војводине.


Поред њих за наслов првака Војводине бориће се и екипе РК Врбас и РК Синтелон из Бачке Паланке. Завршни турнир ће се одржати 27. октобра а за домаћина турнира конкурисали су Шид и Панчево.


Ове четири екипе су уједно обезбедиле и пласман за овогодишње првенство Србије које почиње у недељу 11. новембра. Шиђани ће се наћи у једној од квалификационих група које броје по осам клубова из којих ће четири најуспешније екипе формирати Супер лигу Србије у којој ће се у међусобним мечевима одлучити о овогодишњем прваку Србије у пионирској конкуренцији.


Иначе екипа Радничког је остала у истом саставу изузев голмана Нанића који је отишао у Југовић из Каћа тако да тренер Марио Пернар са правом очекује да његова екипа понови прошлогодишњи успех када је у веома јакој конкуренцији освојила наслов првака Војводине и четврто место у Србији.