Menu
RSS
A+ A A-

УСПЕХ НЕИЗБЕЖАН У ПЛЕЈ ОФУ

ШАХИСТИ РАДНИЧКОГ ИЗ ШИДА УСПЕЛИ ДА СЕ ПЛАСИРАЈУ У ВИШИ РАНГ ТАКМИЧЕЊАsahisti.jpgШиђани доминирали у овогодишњем такмичењу Сремске зоне а након дуела са екипом Сремца из Војске успели да изборе пласман у Војвођанску лигу


Шахисти Радничког из Шида успели су у додатним квалификацијама за Војвођанску лигу група Срем да остваре две победе над екипом ШК Сремац из Војке и тако се након две сезоне поново нађу у друштву најбољих сремских шаховских клубова. Након што су у регуларном делу првенства надмоћно освојили прво место у својој групи (уз пет победа и један нерешен резултат) Шиђани су у плеј офу успели да забележе две победе у мечевима са екипом Сремца из Војке.


У првом мечу у Шиду било је 5:3 за Раднички, док је у реванш-мечу који је игран у недељу 4. новембра у Војки Раднички забележио још убедљивију победу резултатом 6:2. Тиме су шидски шахисти доказали да им је место у Војвођанској лиги у којој су годинама наступали са великим успехом. Победом у Војки коначно је прекинута неугодна традиција неуспеха у плеј офу јер се претходних сезона у неколико наврата дешавало да су шахисти Радничког након освајања првог места у првенству губили мечеве у плеј офу.


Овај успех дошао је као плод тимског рада а сви играчи који су наступали у овогодишњем првенству и у плеј офу дали су свој максимум. За очекивати је да ће Раднички и у вишем рангу играти значајну улогу с обзиром на снагу и квалитет који клуб поседује.