Menu
RSS
A+ A A-

БЕЗ ФЕЊЕРА НА ПРОЛЕЋЕ

МЛАДИ ФУДБАЛЕРИ ИЗ ШИДА ВЕРУЈУ ДА ЋЕ САЧУВАТИ ПРВОЛИГАШКИ СТАТУС



jednota.jpg

Мада се након првог дела првенства Пионирска лига Србије налазе на зачељу табеле, у клубу се надају да ће екипа освојити довољан број бодова у другом делу првенства и избећи испадање из лиге


Некако у сенци догађања на спортским теренима већини љубитеља фудбала у општини промичу игре и резултати пионирске екипе школе фудбала Једнота-Босут комерц из Шида у овогодишњем првенству Пионирске лиге Србије.


Дечаци тренера Новице Ковачевића у 11 одиграних утакмица забележили су две победе, један нерешен резултат и осам пораза. То је и реалан домет садашњег састава у конкуренцији најбољих пионирских екипа Србије. Такмичити се у првенственим утакмицама са екипама Црвене звезде, Партизана, ОФК Београда, Земуна, Радничког из Ниша и других прволигашких клубова само по себи је успех, који није забележила ни једна екипа из наше општине.

Неискуство у првим мечевима било је пресудно за тренутни пласман, али у клубу верују да ће пролећни део првенства донети боље дане. У паози која ће ускоро уследити, такмичарска екипа ће добити и играчка појачања, тако да је за очекивати да љубитељи фудбала у нашој општини и идуће године гледају прволигашке мечеве у пионирској конкуренцији. А. Лужајић, Крнета, Трлајић, Лазић, Цвијић, Томић, Алексић, Василић, Ерак, Рајић, Поповић, Ивић, Вуковић, Суботић, биће богатији у другој полусезони за једно искуство које им је тако недостајало ове јесени.

ЕНОРМНИ ТРОШКОВИ
Директор школе фудбала Једнота – Босут комерц Жика Богдановић, истиче да је са великим напорима успео да покрије све трошкове досадашњег такмичења. Али у наставку првенства ће му бити неопходна помоћ, јер наступи у најелитнијем фудбалском првенству младих Србије изискују енормне трошкове. Ипак, овај вредни спортски радник и творац овог тима се нада да ће успети да уз помоћ спонзора и донатора обезбедити довољно средстава како би млади Шиђани у наставку првенства имали оптималне услове за такмичење.