Menu
RSS
A+ A A-

НЕКИ НОВИ КЛИНЦИ

У КАРАТЕ КЛУБУ ШИД НИЧЕ ГЕНЕРАЦИЈА МЛАДИХ ТАКМИЧАРА КОЈИ ОБЕЋАВАЈУ ЛЕПУ БУДУЋНОСТ ЈЕДНОГ ОД НАЈБОЉИХ КАРАТЕ КЛУБОВА У СРЕМУ



karatisti.jpgИ ове године чланови млађих селекција КК Шид постигли одличне резултате на бројним турнирима и првенствима на којима су наступали


Да је карате један од најпопуларнијих спортова у нашој средини, најбоље говори пример Карате клуб Шид, који се по резултатима које су остварили његови такмичари и ове године сврстао у ред најуспешнијих спортских колектива у нашој општини. Оно што посебно радује су успеси оних, најмлађих, којих је и највише у овом тренутку у клубу. Опредељење на младе показало је сву оправданост, јер су управо они и освојили највише одличја на овогодишњим турнирима и првенствима у земљи и иностранству, на којима су наступали.


Последњи у низу је велики интернационални турнир у Шапцу, на коме је учествовало 47 клубова из земље и иностранства са близу 500 такмичара. Шиђани су на овом такмичењу имали осам представника од којих су најбоље резултате забележили Здравко Бјелић (1999.), који је освојио друго место у категорији кате први ниво, док су Тијана Раденковић (1996) и Урош Марковић (1988.) освојили бронзане медаље у категорији кате други ниво. Поред њих пласман међу десет најуспешнијих такмичара у својим категоријама забележили су и: Милица Чизмић, Ивана Дрча, Филип Рибар, Божидар и Стефан Зечевић.

Пре тога млади шидски каратисти имали су такође запажене резултате на карате турнирима, који су одржани у Иригу, Модричи, Малом Зворнику и Панчеву. Тренер екипе Милан Стојшић и председник клуба Влада Стојшић зато са правом очекују да у наредним сезонама млади шидски каратисти постигну још боље резултате и да се неки од њих евентуално нађе и на списку селектора наше државне репрезентације.