Menu
RSS
A+ A A-

ТИТУЛА ЗИМУЈЕ У ШИДУ

У ОВОМ ТРЕНУТКУ ФУДБАЛЕРИ РАДНИЧКОГ ОСВОЈИЛИ НАСЛОВ ЈЕСЕЊЕГ ПРВАКА ВОЈВОЂАНСКЕ ЛИГЕ ГРУПА ЈУГ



golman.jpg

Тренер Драган Лепињица истиче да је поред јесењег наслова велики добитак за Раднички и афирмација младих фудбалера


Убедљива победа Радничког из Шида над Јединством из Моровића (5:0) у последњем 15. колу првенства ВФЛ група југ, само је потврдила наслов јесењег првака ове лиге који су шидски фудбалери заслужено освојили.


Јесењи биланс гледан очима статистике, говори да су Шиђани из једанаест утакмица изашли као победници, од тога пет пута у гостима, два пута играли нерешено и то на домаћем терену (са ЛСК-ом из Лаћарка и екипом "1. мај АгроРума"), док су два пута терен напустили поражени и то у утакмицама са Хајдуком из Шимановаца и Радничким из Сремске Митровице. Најбољи стрелац екипе је Миломир Угљешић са 17 постигнутих голова.


Тренер Радничког Драган Лепињица задовољан је резултатским билансом мада је, по његовим речима, ове јесени игра морала бити на већем нивоу.


- Иако би сваки тренер након освајања наслова јесењег првака могао упутити само комплименте својим фудбалерима, ја овом приликом желим истаћи да фудбалери Радничког морају играти далеко боље, што значи дисциплинованије и организованије у игри која ће на крају донети жељене резултате. Све у свему, имамо разлога за задовољство.

Тим пре јер смо поред такмичарских резултата у овој полусезони афирмисали и неколико младих играча који ће убудуће бити међу носиоцима игре нашег тима. То су, пре свега, млади играчи: Кулачанин, Младеновић, Ђекић, Цвијетић и голман Илић. Наравно, похвале заслужују и они искуснији: Угљешић, Нинић, Вукмир, Новаковић, Мирковић, Чобановић, Ђуркић, Дерајић, Милетић, Дупаљ и други - рекао је за "Шидске новине" Драган Лепињица.


Како сада ствари стоје, Раднички ће у пролећном делу првенства имати највеће ривале у екипама Борца из Мартинаца и Хајдука из Шимановаца, иако из трке за наслов првака не треба искључити екипе из Ирига и "1. мај АгроРума".