Menu
RSS
A+ A A-

У ВРХУ ЛИГЕ СРБИЈЕ

БИЦИКЛИСТИЧКИ КЛУБ "ШИД"okom2.jpg 

 

Више од једне деценије у нашем граду успешно делује Бициклистички клуб "Шид" чији чланови постижу запажене резултате како у појединачној тако и у екипној конкуренцији. Клуб има 15 такмичара у свим категоријама: Млађи кадети, кадети, јуниори и сениори и још 30 чланова, љубитеља бициклизма који активно помажу клубу.


- Више пута ове године смо освајали екипно прво место у такмичењима у Лиги Србије, а били смо први и на такмичењу у Шиду те неколико пута освајали друго и треће место. Минулу сезону смо завршили на трећем месту у Лиги  Србије заостајући 18 бодова за другопласираним Новим Пазаром што је свакако велики успех - каже Душан Гојић, председник Бициклистичког клуба "Шид" додајући да је ово једини активни бициклистички клуб у Срему.


И у појединачној конкуренцији бициклисти из нашег града бележе успехе те су Душан Којић  и Димитрије Пејић  били чланови репрезентације Србије у категорији млађих кадета. Гојић посебно истиче и организацију традиционалне трке "Улицама Саве Шумановића" одржане 15. јула, која је имала међународни карактер.


- Имали смо преко 250 учесника у три категорије из Србије, Хрватске, БиХ и Мађарске. Били смо одлични организатори и добили награду Бициклистичког савеза Србије за најбољу организацију једнодневне трке која је уједно била и најмногобројнија. Вредно тренирамо и учествујемо на свим такмичењима Бициклистичког савеза Србије - истиче Гојић.