Menu
RSS
A+ A A-

ДРУГА ЛИГА НА ВИДИКУ

ОДБОЈКАШКИ КЛУБ ШИД УСПЕО ДА СЕ ВЕОМА БРЗО КОНСОЛИДУЈЕodbojkasi.jpg

 

Нови састав ОК Шид у коме поред неколицине старијих првотимаца доминирају млађи, обећава брзи повратак у друголигашки караван


Прошлогодишње напуштање друголигашког такмичења у Одбојкашком клубу Шид нико није схватио као трагедију. Напротив. Био је то сигнал да се шидски одбојкаши престроје и да у нову сезону у Првој војвођанској лиги уђу са амбицијама и жељом да сеекспресно врате у друштво друголигаша у коме су претходних неколико сезона наступали са великим успехом.

Да је то тако најбоље говоре резултати у јесењем делу првенства у којем Шиђани коло пре краја првог дела првенства заузимају сам врх табеле. Осам победа и два пораза у десет одиграних утакмица (један од директног ривала ОК Инђија и то угостима) говоре да су шидски одбојкаши оправдано међу фаворитима за освајање наслова првака ове  лиге.


Опредељење да се у новој сезони ослоне на дојучерашње јуниоре показало је сву оправданост овакве одлуке. Управо они најмлађи: Божић, Филиповић, Живановић и Орлић заједно са искуснијим клупским колегама Плавшићем, Митошевићем, Видићем, Дмитрашиновићем, Мићашевићем, Лакићем, Чикарићем и Тимарцом успели су да у веома кратком времену покажу да ће Шидски клуб играти једну од најзначајнијих улога у овогодишњем првенству.

Тренер Драган Лакић је успео да направи одличан спој искуства и младости и то је, судећи бар по резултатима али и игри Шиђана, формула будућег успеха шидског клуба. Управа на челу са агилним председником Драганом Филиповићем и његовим сарадницима чини све да испрати амбиције такмичарског састава и судећи по учинку ове јесени на најбољем путу су да то и реализују. До краја првенствене полусезоне остао је сусрет у Кикинди са истоименом домаћом екипом али без обзира на исход тог меча Шиђани су најпријатније изненађење јесењег дела првенства Прве војвођанске одбојкашке лиге.