Menu
RSS
A+ A A-

ПОБЕДНИЧКЕ ЛОВОРИКЕ НАЈМЛАЂЕМ

ПРВЕНСТВО ОПШТИНЕ ШИД ЗА НАЈМЛАЂЕ ШАХИСТЕ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОКАЗАЛО ДА У ОВОЈ СРЕДИНИ ПОСТОЈЕ БРОЈНИ ТАЛЕНТИsahisti.jpg
Осмогодишњи Предраг Пеђа Даниловић победник овогодишњег такмичења


Да се у нашој средини из године у годину јављају нови млади таленти у шаху, најбоље потврђује минуло Општинско првенство за младе шахисте наше општине које је одржано почетком овог месеца. Завршни турнир је одигран у просторијама ШК Раднички и на њему су учествовали најуспешнији такмичари који су у претходним наступима имали највише успеха. Укупно је учествовало 12 шахиста из Шида и Адашеваца а играло се седам кола по такозваном Швајцарском систему.


Након веома занимљивих партија, прво место освојио је најмлађи такмичар Предраг Даниловић који је у седам одиграних кола остварио шест победа и један реми и са 6,5 поена освојио наслов првака. Друго место је освојио његов највећи ривал Милан Маринковић који је успео да освоји 6 поена док је треће место припало Алекси Савкићу са 5 освојених поена.


Следе затим Никола Марош са 4,5 поена док су најуспешнији такмичари из Адашевца на овом првенству били Јово Лукић и Новак Ђурић са четири освојена поена.

Једина девојчица која се такмичила на овогодишњем првенству Александра Којић из Адашеваца равноправно се носила са својим колегама и на крају је успела да оствари три победе. Најуспешнији са овогодишњег првенства најмлађих шахиста попуниће листу учесника предстојећег Омладинског првенства општине које ће почети у суботу 15. децембра у просторијама ШК Раднички у Шиду.АНТИЧЕВИЋ АЛФА И ОМЕГА
Алфа и омега ових турнира је Марко Античевић, руководилац омладинске школе шаха при ШК Раднички из Шида. Овај шаховски заљубљеник годинама неуморно са својим ђацима учествује на бројним турнирима и тамичењима а неки од њих су већ наступали за такмичарску екипу ШК Раднички из Шида. У организацији овогодишњег првенства поред ШК Раднички помоћ су му пружили и његови сарадници Андрија Голуб и Михајло Сопка.