Menu
RSS
A+ A A-

УСПЕШАН НАСТУП МЛАДИХ ШИЂАНА

Бојан КојићЧланови младе екипе шаховске екипе ШК Раднички из Шида који су недавно учествовали на великом турниру младих шахиста Војводине у Врбасу имали су након тога успешан наступ и на великом међународном шаховском турниру за младе који је одржан у Чоки.


За шидску екипу на овом такмичењу су наступили Предраг Даниловић у категорији учесника од 1. до 4. разреда, Бојан Којић у категорији од 5. до 8. разреда док су Стевица Смиљанић и Милош Пејић наступили у категорији омладинаца. На турниру у Чоки поред такмичара из наше земље учествовали су и млади шахисти из суседне Мађарске.  Предраг Даниловић је у својој конкуренцији у којој је наступило 24 такмичара у девет одиграних мечева освојио 4,5 поена и у крајњем пласману заузео је 14. место. Успешан наступ имао је и Бојан Којић који је такође успео да у девет одиграних партија освоји 4,5 поена и заузме место у горњем делу табеле.

Конкуренција у којој је наступио Којић била је изузетно јака јер се у њој нашло чак 45 такмичара. Којић је подсетимо и на прошлом турниру у Врбасу такође постигао леп успех јер је заједно са Предрагом Даниловићем са 4,5 освојена поена био најуспешнији члан екипе ОШ Сремски фронт из Шида.  У конкуренцији омладинаца Стевица Смиљанић је успео да у девет одиграних мечева сакупи 3,5 поена док је пласман и резултат Милоша Пејића изненађење јер је овај даровити шахиста сакупио само један поен у девет одиграних мечева.

По свему судећи дужа пауза и неучествовање на такмичењима оставили су трага. Но и поред тога Пејић важи као један од најталентованијих младих шахиста у ШК Раднички из Шида.  Успеси младих шидских шахиста пробудили су наду да ће Шид након дужег периода поново имати младе шахисте који ће наставити са успесима које су својевремено остварили чланови младих селекција ШК Раднички из Шида, Шуша, Вуковић, Шћурок и др.