Menu
RSS
A+ A A-

"ПЛАВА ЧИГРА" ПОБЕДНИК ТУРНИРА


Плава Чигра

 

 

 

Победник традиционалног зимског турнира у малом фудбалу Шид 2006. је екипа Плава чигра из Адашевца. Они су у финалном сусрету тек након извођења пенала савладали екипу Биг була из Бачинаца резултатом 4:2. Утакмица је у регуларном делу завршена нерешеним резултатом 2:2, да би играчи из Адашеваца били успешнији у извођењу пенала и тиме освојили наслов овогодишњег првака турнира.


На овогодишњем турниру у сениорској конкуренцији учествовало је 20 екипа које су се најпре такмичиле у квалификационим групама да би по две најуспешније екипе ушле у завршни део такмичења.  Финални сусрет обиловао је узбуђењима. Иако су словили за фаворита у финалној утакмици, екипа Биг була морала је на крају да се задовољи другим местом. Кључни моменат у финалном двобоју догодио се буквално у самој завршници. Наиме Борко Добрић је успео да ударцем са девет метара савлада голмана Новаковића и тиме изједначи резултат на 2:2 што је значило да ће победник бити одлучен након извођења пенала.

Фудбалери из Адашеваца бодрени од својих верних навијача успели су да два пута постигну погодак док су стрелци Биг була два пута промашили и тиме је победник турнира био решен.  Пехар и новчана награда од 60 хиљада динара заслужено иду у Адашевце, јер су младићи из екипе Плава чигра приказали највише на овогодишњем турниру. Друго место и новчана награда од 30 хиљада припала је екипи Биг була из Бачинаца.  У борби за треће место екипа Радничког из Шида је катастрофално поразила тим Дрезга из Шида резултатом 9:1 и уједно освојио новчану награду од 15 хиљада динара. Општи је утисак да су млади играчи Радничког поред екипе из Адашеваца највише показали на овогодишњем турниру и по многима њихов полуфинални дуел са екипом из Адашеваца за многе је било "финале пре финала". 

За најбољег играча овогодишњег турнира проглашен је члан Радничког из Шида Никола Миланковић, најбољи голман је Мирослав Илић члан победничке екипе Плава чигра, док је најбољи стрелац турнира са 12 постигнутих голова Миленко Симеуновић члан Биг була.  Награде најуспешнијим екипама и појединцима уручио је члан фудбалске репрезентације Србије Бранислав Ивановић иначе члан Локомотиве из Москве.