Menu
RSS
A+ A A-

СПОРТИСТИ ПРИПРЕМИТЕ СЕ

Детаљ са доделе пехара


И ове године биће додељена признања у бројним категоријама и спортовима у којима су наступали спортисти са ових простораТрадиционална анкета за избор најбољих спортиста и спортских екипа у нашој општини у  2007. години, улази у завршну фазу. До сада је у нашу редакцију као и у редакцију Радио Шида стигао велики број предлога, тако да ће жири, који одлучује о избору најуспешнијих имати и ове године пуне руке посла.

Резултати које су спортисти из наше општине остварили прошле године, како у појединачној тако и у екипној конкуренцији, избацили су у први план бројне појединце и клубове који са правом конкуришу за ласкава признања. Овом приликом набројаћемо само неке екипе и спортисте који ће се наћи у најужој конкуренцији за доделу признања. Тако су фудбалери Радничког из Шида јесењи део првенства завршили на челној позицији у Војвођанској лиги, група Југ са великим шансама да освоје наслов првака ове лиге и изборе пласман у виши ранг такмичења. Успешан наступ у првој полусезони имао је Биг бул, који се налази у горњем делу табеле српске лиге, група Војводина. Фрушкогорац из Кукујеваца ће се у пролећном делу првенства борити за једно од места у новоформираној Сремској лиги. Кајакаши из Вишњићева су и прошлу сезону обележили бројним успесима. Освојене су медаље на покрајинском и републичком првенству, као и на регатама у земљи и иностранству.

И ове сезоне тренер Радмановић, избацио је у први план неколико младих кајакаша, који ће у наредном периоду представљати окосницу клуба са Босута. Одбојкаши Шида и одбојкашице ЖОК Макса, освојили су вицешампионске наслове, и у пролећном делу првенства јуришаће на наслов првака лига у којима наступају. Млади рукометаши Радничког изборили су пласман међу најбоље кадетске екипе у Србији. Бициклисти Шида такође ће памтити протеклу сезону, као једну од најуспешнијих. Поред одличне организације "Трке улицама Саве Шумановића", неколико младих чланова новог клуба налази се на списку потенцијалних кандидата за селекцију Србије.

Каратисти Шида и Шогуна и у протеклој години донели су велики број медаља и награда на турнирима и такмичењима која су освојили у земљи и иностранству. Шахисти Радничкго из Шида су након две сезоне успели да освоје прво место у Сремској зони и да уједно изборе пласман у Војвођанску шаховску лигу група Срем. Ово су само неки од потенцијалних кандидата за једну од награда, које ће бити додељене на традиционалној свечаности, која ће се одржати у другој половини јануара.

Поред њих у конкуренцији ће се наћи и други спортови и спортисти а признања ће бити додељена и најуспешнијим радничко-спортским екипама, као и школско-спортским друштвима. Генерални покровитељ ове манифестације је општина Шид и председник Општине Мита Аврамов, који ће и уручити признања најуспешнијим спортистима и спортским екипама у 2007. години.