МЛАДИ ШАХИСТА ИЗ ШИДА ИЗБОРИО ПЛАСМАН НА ПРЕДСТОЈЕЋЕ ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ

Одличним играма и резултатима на минулом првенству Војводине, Пеђа Даниловић се пласирао на предстојеће пионирско првенство Србије у шаху

Предраг Даниловић
Један од најмлађих и најталентованијих шахиста у нашој општини, млади Предраг Пеђа Даниловић  из Шида успео је да на пионирском првенству Војводине које је од 9. до 13. јануара одржано у Суботици, избори пласман за првенство Србије које ће се одржати од 29. априла до 5. маја највероватније у Врњачкој Бањи.

Конкуренција у Пеђиној категорији на покрајинском првенству није била мала али је овај дечак успео да у 9 одиграних кола освоји 5,5 поена и да у крајњем пласману заузме врло добро 5 место. Мало је недостајало да се Даниловић нађе и на самом челу јер му је у дуелима са директним ривалима у завршници у којој је имао изгледније позиције понестало концентрације тако да је бодовни салдо могао бити и богатији.

Ипак и овај резултат говори да ће Шид у скорој будућности имати свог представника који ће се равноправно борити са својим вршwацима из Новог Сада, Зреwанина, Панчева, Вршца, Сремске Митровице и других градова у Војводини а за очекивати је и да на највећој шаховској смотри у Србији млади Даниловић постигне запажен резултат. Тиме ће се придружити својим старијим колегама Вукашину Шуши, Александру Јовановићу, Бојани Вуковић  и другим члановима ШК Раднички из Шида који су ранијих година имали великог успеха на првенствима Војводине и Србије.