Menu
RSS
A+ A A-

ЗОРИЧИНА ДИПЛОМА

ДА СЕ УЗ ВРХУНСКЕ РЕЗУЛТАТЕ У СПОРТУ МОЖЕ УСПЕШНО И ШКОЛОВАТИ ГОВОРИ ПРИМЕР КАЈАКАШИЦЕ ИЗ ВИШЊИЋЕВА

stojanovic.jpgЗорица Стојановић недавно дипломирала на Факултету за менаџмент и спорт и тако постала први тренер за спортове на води у нашој општини

Онако како је често знала да са својим кајаком и веслима осваја бројна признања и награде како на државним првенствима тако и на регатама у земљи и иностранству Зорица  Стојановић је у рекордном року успела да "освоји" и диплому на Факултету за менаxмент и спорт у Новом Саду. Диплому вишег спортског тренера за област спортова на води стекла је паралелно наступајући са великим успехом, за свој клуб КК Филип Вишњић из Вишњићева.

Ова скромна девојка из Вишњићева која се још као десетогодишњакиња дохватила кајакашког весла, успела је да поред врхунских резултата у спорту којим се бави, стекне и диплому вишег спортског тренера за област спортова на води.

 Тиме је на најбољи начин показала да се и поред великих одрицања која су неопходна за бављење једним од најлепших и најтежих спортова може успешно окончати и школовање и стећи дипломе која ће јој омогућити да остане у спорту којем је посветила своју младост. У клубу са Босута не крију велику радост и одушевљење што је њихова Зорица стекла диплома која ће јој омогућити да остане у клубу као тренер, јер поред богатог искуства као такмичарка сада је стекла и стручну квалификацију за обављање посла на стварању нових кајакашких нада.

Иако још увек у такмичарској екипи у последње време постала је први сарадник легендарног кајакашког тренера Станише Радмановића који у њу има велико поверење. Године које су притисле једног од најбољих кајакаша бивше Југославије условиле су да тренинге свих селекција у клубу често препусти самој Зорици. Радмановић у њу има неограничено поверење иако она често истиче да је његово искуство и стручност драгоцено и да ће ретко ко успети да га надмаши у томе.

- Њему и свим људима у КК Филип Вишњић из Вишњићева неизмерно сам захвална на досадашњој сарадњи.

Очекујем да ће тако бити и у народном периоду када ћу се опробати и као кајакашки тренер. Имала сам од кога да научим, и верујем да ћу у наредном периоду испунити очекивања  која се од мене траже, како на тренерском послу тако и у такмичењима јер још не намеравам да се повучем са кајакашке стазе - каже ова девојка са Босута која је до сада освојила преко стотину пехара, медаља и награда како на првенствима бивше Југославије, Србије и Војводине тако и на бројним домаћим и међународним регатама.