Menu
RSS
A+ A A-

МАУКОВИЋ НА ЧЕЛУ КЛУБА

НА ГОДИШЊОЈ СКУПШТИНИ РК РАДНИЧКИ ШИД ЗАБРАНИ НОВИ УПРАВНИ ОДБОР И ПРЕДСЕДНИК КЛУБАБранислав МауковићУ наставку сезоне сениорску екипу очекује борба за опстанак у лиги док ће кадети и ове године јуришати на наслов првака Војводине


Годишња изборна Скупштина Рукометног клуба Раднички из Шида, која је одржана 4. фебруара у Шиду, била је прилика да се сагледају резултати једног од најуспешнијих спортских клубова наше општине у протеклом једногодишњем периоду. У извештајима које су поднели секретар клуба Жељко Мирило о тренер Марио Пернар било је видљиво да су се, они бар што се тиче такмичарских екипа, одвијали различито.


И док су сениори овог клуба у јесењем делу првенства Друге савезне лиге група север пролазили кроз једну од најтежих сезона у којој их овог пролећа очекује борба за опстанак у лиги, на другој страни кадети овог клуба у протеклој години су још једном показали да се са правом убрајају међу најперспективније младе рукометаше у  Војводини и Србији. Зато се након поднетих извештаја и дискусија које су потом уследиле, могао извући јединствен закључак да ће ново руководство Радничког у наставку првенства имати два основна циља. То су опстанак сениора у друголигашком друштву и борба кадетског састава Радничког за наслов првака Војводине и пласман у завршно такмичење за првенство Србије.


Иако финансијска ситуација у клубу, уосталом као и у већини спортских колектива у општини, није завидна, ипак је шидски клуб прошлу годину окончао са позитивним финансијским билансом. Након што је Скупштина прихватила оставку досадашњег председника Зорана Ковинчића, председница Скупштине клуба Катица Вијук предложила је да се за новог председника Управног одбора РК Раднички из Шида изабере др Бранислав Мауковић из Шида, дугогодишњи истакнути друштвени и спортски радник.

Поред њега у нови састав Управног одбора изабрани су:
Др Слободан Филагић, Катица Вијук, Раша Јањић и Марио Пернар док ће пети члан Управног одбора бити накнадно изабран. У Надзорни одбор клуба изабрани су: Пеђа Митровић, Бранислав Милошевић, Никола Јовић, Горан Гаруновић и Зоран Ковинчић.