Menu
RSS
A+ A A-

СИНОВИ НА ОЧЕВОМ ПУТУ

У ПОРОДИЦИ ПУРИЋ ИЗ ШИДА ФУДБАЛ ЈЕ НАЈЧЕШЋЕ ГЛАВНА ТЕМА РАЗГОВОРА



puric.jpg

 Породица Пурић из Шида са правом би могла понети епитет праве фудбалске куће. Отац Радивоје, мајка Јасна, и синови Милан и Младен поред свакодневних тема, највише пажње посвећују збивањима на фудбалским теренима на којима наступају сва тројица мушких чланове ове породице.


Отац Радивоје иако у петој деценији живота још увек са великим успехом наступа за немачки клуб СОТБАХ који се налази у вођству на табели а Радивоје је најбољи стрелац екипе са 25 постигнутих голова у јесењем делу првенства. Али његова пажња у овом тренутку је више усмерена ка каријерама својих синова Милана (22) и Младена (19) од којих очекује да у наредним годинама постану чланови неког од истакнутијих клубова у Србији и Немачкој.


Још као дечаци Милан и Младен су прошли фудбалску школу у Бирштајну код Франкфурта да би се након пресељења породице у Шид прикључили кадетским, омладинским и сениорским саставима Радничког из Шида, Биг була из Бачинаца и Јединства из Моровића. У овом тренутку Милан је стандардни члан сремсколигаша Једноте из Шида док је Младен овог пролећа као члан ФК Београд са Карабурме уступљен Радничком из Шида, са којим ће покушати да избори пласман у српску лигу група Војводина.

По много чему овогодишње сезоне биће пресудне за ова два даровита играча. Уколико се буду афирмисали у својим екипама, што је за очекивати, отац Радивоје се нада да би на лето њих двојица могли да постану чланови неког од клубова друге или треће немачке лиге. Уколико се то догоди била би то највећа награда великом фудбалском заљубљенику Радивоју Пурићу који једноставно не може да замисли живот без "најважније споредне ствари на свету".