Menu
RSS
A+ A A-

БОСУТ ПРЕПЛАВИО САВУ

КАЈАКАШИ ИЗ ВИШЊИЋЕВА НА ОТВАРАЊУ СЕЗОНЕ У БРЧКОМ ОСВОЈИЛИ ДЕВЕТ МЕДАЉА

ТРЕНЕР РАДМАНОВИЋ ПРЕЗАДОВОЉАН УЧИНКОМ СВОЈИХ КАЈАКАША


kajakasi.jpg

Отварањем нове кајакашке сезоне за чланове Кајак кану клуба Филип Вишњић из Вишњићева није могао почети лепше. На великој међународној регати у Брчком под називом "Дани дистрикта Брчко" кајакаши из Вишњићева поновили су успехе из ранијих година које су имали у овом граду.

Пет такмичара клуба са Босута освојили су девет медаља, три златне, четири сребрне и две бронзане. Најбоља кајакашица клуба Зорица Стојановић освојила је две златне медаље у тркама К-1 на 500 и 200 метара и тако потврдила да ће и у овогодишњој сезони бити у самом врху -енског кајака у Србији.

Млади двојац у јуниорској конкуренцији Славиша Михајловић и Душан Петровић тријумфовали су у трци К-2 на 500 метара док су у трци К-2 на 200 метара освојили бронзану медаљу. Душан је био успешан и у трци К-1 500м где је освојио друго место и сребрну медаљу.

Стеван Видовић који је наступио у сениорској конкуренцији освојио је три сребрне медаље. У трци К-2 на 500 и 200 м заједно са Браниславом Хелемом освојио је друга места и сребрне медаље док је у трци К-1 на 500 метара, такође, освојио сребрно одличје. Тиме је Стеван најавио да ће се у овогодишњој сезони иако са само 17 година равномерно надметати са далеко искуснијим такмиачарима из земље и иностранства.

У клубу са Босута радује и повратак Бранислава Хемеле једног од најуспешнијих такмичара овог клуба који је поред две сребрне медаље у двојцу са Стеваном Видовићем освојио и бронзану медаљу у трци сениора К-1 на 500м. Тренер Станиша Радмановић није крио задовољство наког првог овогодишњег наступа својих кајакаша.

- Успех мојих учесника наговештава богату сезону нашег клуба. Ови резултати нису ни мало случајни. Они су плод континуираног рада који спроводимо током целе године. Верујем да ће ови успеси и медаље бити додатни подстрек да и у наставку сезоне забележимо сличне резултате - каже један од најбољих кајакашких стручњака у Србији.