Menu
RSS
A+ A A-

СЛОГА МАКСИМАЛНО

НА ПОЧЕТКУ ПРОЛЕЋНОГ ДЕЛА ПРВЕНСТВА ВФЛ ГРУПА ЈУГ

Водећи Раднички из Шида освојио четири бода из прве две утакмице, док је Јединство из Моровића забележило једну победу и један пораз


Фудбалери Јединства из Моровића

Старт пролећног дела првенства у Војвођанској лиги, група Југ, обележило је неколико изненађујућих резултата, који ипак нису донели битније промене на табели ове лиге.

Водећи Раднички из Шида на старту је забележио минималну победу у Голубинцима над домаћим Јадраном, да би у другом колу наставка неочекивано играо нерешено 1:1 на свом терену са екипом Доњег Срема из Пећинаца. Тако се велика бодовна предност Шиђана која је износила 7 бодова смањила на 5, што још увек није довољна гаранција да ће шидски клуб изборити пласман у виши ранг такмичења.

Слога из Ердевика је најпријатније изненађење на старту првенства. Чета тренера Немање Радивојшића забележила је две победе и са нових 6 бодова ухватили прикључак са клубовима са којима ће се борити за једно од места које води у новоформирану Војвођанску лигу група запад. Ердевичани су најпре забележили минималну победу на гостовању у Лаћарку (1:0 против ЛСК-а), да би у премијери пред својим навијачима, такође, забележили победу идентичним резултатом и то над једним од директних ривала екипом Полета из Нових Карловаца.

Јединство из Моровића је стартовало половичним успехом. Фудбалери са Босута су у првом пролећном наступу пред својим навијачима савладали екипу Омладинца из Нових Бановаца, да би у следећем колу на гостовању у Шимановцима доживели тежак пораз у утакмици са домаћим Хајдуком, који важи за највећег ривала екипи Радничког из Шида у борби за наслов првака.

Све у свему, старт наших представника у овом рангу такмичења могао би се оценити успешним, иако права провера њихових вредности тек долази. То се у првом реду односи на Раднички и Слогу, јер сваки њихов наредни меч има посебну важност с обзиром, да се боре за наслов првака (Раднички) и за једно од места у будућој Војвођанској лиги група запад (Слога).