Menu
RSS
A+ A A-

ПЕЂА МЕЂУ МЛАДОМ ШАХОВСКОМ ЕЛИТОМ СРБИЈЕ

МЛАДИ ШАХИСТА ИЗ ШИДА НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ У ШАХУ

Поред наступа на првенству Пеђа Даниловић ће учествовати и на турниру у убрзаном шаху



danilovic.jpg Један од најталентованијих шахиста у нашој општини млади Пеђа Даниловић из Шида учествоваће на овогодишњем пионирском првенству Србије у шаху које ће се одржати од 28. априла до 4. маја у Врњачкој бањи.

Прво да се нађе међу најбољим младим шахистима из Србије, Пеђа је изборио на минулом првенству Војводине које је одржано у Суботици где је освојио 5. место у својој категорији и заједно са још девет младих шахиста из Војводине изборио право за републичко првенство.

Поред младих шахиста из Војводине на овогодишњем првенству у пионирској конкуренцији учествоваће по 10 такмичара из Београда и централне Србије који су пласман такође изборили на претходним такмичењима.
danilovic2.jpg
Иако му је ово такмичење најзначајније до сада, млади шахиста из Шида очекује да ће се равноправно носити са вршњацима из Београда, Новог Сада, Ниша, Крагујевца, Вршца и других градова у Србији.

Пре пионирског првенства Даниловић ће учествовати на великом турниру у убрзаном шаху за најмлађе категорије у Србији. Реч је о такмичењу које ће се играти по правилима ФИДЕ за убрзани шах у коме је сваком играчу дато време од 15 минута за пртију.

С обзиром да је Пеђа иако веома млад познат као играч коме одговара овакав темпо игре, за очекивати је да и на овом такмичењу постигне добар резултат.

ПРИПРЕМЕ
Припреме за оба такмичења млади шахиста из Шида спроводи заједно са својим тренером Мишом Балажом, иначе мајсторским кандидатом и једним од најбољих играча сениорске екипе ШК Раднички из Шида. Балаж ће путовати у Врњачку бању заједно са младим Даниловићем где ће покушати да оствари резултат који ће представљати један од најбољих који је један млади шахиста из наше општине изборио на највећој смотри младих шахиста Србије.