Menu
RSS
A+ A A-

СИНЕ, ДОДАЈ ТАТИ ЛОПТУ!

У ИСТОМ ТИМУ ФК "СЛОГА" ИЗ ЕРДЕВИКА ИГРАЈУ ВЛАДА И ДЕЈАН РАИЧЕВИЋ


st12_otac_sin.jpg

Мада ће ускоро напунити 41 годину, Влада је један од најбољих фудбалера "Слоге". Постао је омиљен у селу. Дејан Раичевић је од малена волео да игра фудбал са својим татом Владом

Да се активно и успешно фудбалом бави неко са 40 година и није нека ексклузивна информација. Али, када у истом клубу истовремено играју отац и син, то свакако завређује новинарску пажњу. Зато смо се упутили у Ердевик да обавимо разговор са Владом и Дејаном Раичевићем, фудбалерима ФК "Слога".

Уча, како Владу зову, и данас је један од најбољих играча "Слоге", иако ће 25. маја напунити 41 годину. Рођен је у Тињи код Тузле, где је и започео прве фудбалске кораке у локалној "Младости". Након тога играо је у "Градини" из Сребреника, а потом у друголигашу "Цеље". Извесно време провео је и у Товаришеву у "Војводини". Одиграо је он и две пробне утакмице за тузланску "Слободу" али планове је омео рат. У Ердевик је дошао 1993. године, одмах је заиграо у "Слоги" и постао омиљен у селу. Од 1996. почео је да ради као наставник.

Већ 1997. године проглашен је за спортисту шидске општине и фудбалера Срема. То му није прво признање ове врсте, јер је и 1984. био проглашен за спортисту Сребреника. За њега су се интересовали многи клубови али он је сво време, ипак, остао у ердевичкој "Слоги". Уз играње, он се од 1997. бави и тренерским радом.

st12_Pehari.jpgАли, није само фудбал био Владино интересовање, имао је он у средњој школи и излет у одбојкашке воде.

- На наговор мог професора који је играо за "Босну" из Сарајева и ја сам почео да играм одбојку. Звали су ме као јуниора баш у "Босну", да тренирам и студирам. Ипак, од одбојке сам одустао и остао веран фудбалу до данашњих дана - прича Влатко Раичевић (Влада, Уча, како га већ све зову).

Од 2000. године у тиму пионира "Слоге" игра и Дејан Раичевић, Учин син. Први тренер му је био тата Влада. Након што је прошао све селекције, Дејо данас игра у првом тиму са татом. Влада је задњи везни, а Дејо леви бочни играч, а тренер обојици је Немања Радивојшић. Дејан је матурант економске школе у Сремској Митровици. Поред жеље да упише ДИФ волео би да његова будућност буде у фудбалу.

- Још од малена волео сам да играм фудбал с татом. И данас имам пуну подршку маме и тате. Фудбал ми није сметао да учим и ево ускоро завршим средњу школу. Лепо је играти с татом, јер је он стварно мајстор. Жеља ми је да заиграм у неком клубу било које прве лиге - каже нам Дејан Раичевић.

На тренутак смо прекинули тренинг да сликамо тату и сина, а тренер Радивојшић нам је, онако у пролазу, изнео оцену о овој двојици фудбалера.

- Такав човек и играч као што је Влада рађа се једном у хиљаду година. Ово озбиљно тврдим. Жао ми је што није направио светску каријеру, јер је он мултиталентован спортиста. Дејо је потенцијал, али тек треба да се докаже - тврди Радивојшић, који је о Влади и Дејану у својој збирци епиграма "Споменар" спевао и песму.