Menu
RSS
A+ A A-

МОРОВИЋАНКЕ НА ОЛИМПИЈАДИ У НИШУ

ВЕЛИКИ УСПЕХ МЛАДИХ РУКОМЕТАШИЦА ИЗ НАШЕ ОПШТИНЕ

Рукометашице са Босута наступиће на највећој смотри школског спорта у Србији


st14_morovicanke.jpg

Недавним победама на међуокружном турниру у рукомету, који је одржан крајем прошлог месеца у Шиду, женска рукометна екипа ОШ "Филип Вишњић" из Моровића изборила је пласман на 8. Олимпијске спортске игре ученика Србије, које ће се одржати од 7. до 13. маја у Нишу.

Након што су убедљиво освојиле наслов првака зоне Срем, рукометашице из Моровића су на међуокружном првенству оствариле две убедљиве победе и тако избориле пласман на највеће спортско такмичење ученика Србије.

Моровићанке су најпре савладале одговарајућу селекцију ОШ "Гаврило Принцип" из Земуна резултатом 17:12 а у одлучујућем мечу високим резултатом су победиле екипу ОШ "Ната Јеличић" из Шапца резултатом 22:11. Владислава Ђокић је била најбољи стрелац са 16 постигнутих голова. Поред ње, међу стрелцима су биле и Снежана Бошњак са 9, Гордана Короносавац са 6, Душка Плављанић са 4, Дејана Савић са 3 и Наташа Влаисављевић са једним поготком.

Поред њих за екипу из Моровића наступиле су и: Тамара Самарџић, Сања Симанић, Александра Јовановић, Милица Павић, Драгана Ловрић и Николина Арбић. Велике заслуге за успех младих рукометашице из Моровића свакако има њихов тренер Драган Манојловић, који већ годинама вредно ради са њима, али и са другим спортским екипама ове школе, која се по постигнутим резултатима убраја међу најбоље у општини.