Menu
RSS
A+ A A-

ШИЂАНИ НА ШКОЛСКОЈ ОЛИМПИЈАДИ У НИШУ

УСПЕХ РУКОМЕТАША ИЗ НАШЕ ОПШТИНЕ

Активности у организацији Установе за физичку културу и спортску рекреацију "Партизан" Шид из области школског спорта настављају се. На општинском кошаркашком првенству такмичило се осам екипа, а најуспешнији пионири су били учесници ОШ "Бранко Радичевић" Шид, који су на окружном такмичењу у Руми освојили четврто место.

Међу девет екипа пионирки прво место су освојиле ученице ОШ "Сремски фронт а и оне су на окружном такмичењу у сремској Митровици освојиле четврто место. У овом спорту и шидски гимназијалци су учествовали на зонском такмичењу где су освојили четврто место.

- Десет екипа такмичило се на општинском такмичењу у малом фудбалу, а победници су из ОШ "Сремски фронт" Шид који су 2. априла у Инђији на зонском такмичењу освојили друго место а пионирке из ОШ "Бранко Радичевић" Шид освајањем првог места на општинском такмичењу стекле су право учешћа на зонском одржаном 4. априла у Шимановцима, где су се пласирале на пето место.

У малом фудбалу на зонском надметању у Руми такмичили су се и ученици Техничке школе "Никола Тесла" Шид који су освојили друго место али, на жалост, на даље такмичење иду само првопласирани - са резултатима нас упознаје Мира Батута, стручни сарадник у "Партизану".

Међуокружно такмичење у рукомету ученика основних школа одржано је крајем марта у Шиду. Од мушких екипа прво место освојили су ученици ОШ "Сремски фронт" Шид, а од женских прво место су заузеле пионирке ОШ "Филип вишњић" Моровић. Обе екипе су стекле право учешћа на школској олимпијади која ће се одржати од 7. до 12. маја у Нишу. На окружно такмичење у Сремску Митровицу ићи ће и првопласирани такмичари у атлетским дисциплинама на општинском првенству које је одржано 27. марта у ОШ "Бранко Радичевић" Шид.