Menu
RSS
A+ A A-

ЋОБЕ И ЊЕГОВИ КЛИНЦИ

УСПЕШНА ТРЕНЕРСКА КАРИЈЕРА СЛОБОДАНА ЖИВКОВИЋА ИЗ ШИДА 

Неколицина његових некадашњих ученика већ наступа за сениорски састав ФК Раднички из Шида


fudbal_klinci.jpg

 Након одређених потешкоћа које су биле видљиве ранијих година, школа фудбала у оквиру ФК Раднички из Шида у последње време бележи одличне резултате.

То се поготово може рећи за оне најмлађе ткзв. петлиће, дечаке рођене 1998. и 99. године који, иако су на прагу своје играчке каријере, наговештавају лепу фудбалску будућност. Најбоља потврда томе је њихов недавни пријатељски сусрет у Земуну где су убедљивим резултатом 13:2 савладали своје вршњаке из школе фудбала Аргентина-Земун. Данило Врзић је био најбољи играч утакмице док су најбољи стрелци у редовима Шиђана били Стефан Гњидић са 4 и Миша Трзин са 3 поготка.

Ипак праву проверу својих вредности селекција коју води Слободан Живковић Ћобе имаће почетком маја када ће учествовати на великом турниру у Шапцу на коме ће поред њих учествовати из екипе из Новог Сада, Бања Луке, Косовске Митровице, Земун, Шапца и других градова Србије. Тренер Живковић ће на овај турнир повести 25 играча који ће покушати да освоје један од победничких пехара. Турнир ће се, иначе, одржати на једном од најуређенијих спортских центара у Србији, СЦ Крсмановача у Шапцу.

Иако има специфичан приступ раду са најмлађима Живковић се доказао као стручњак за рад са најмлађим категоријама. Двојица његових некадашњих ученика Срђан Жеравић и Ненад Грумић налазе се у кадетским саставима Партизана из Београда док су четворица његових ученика из школе фудбала ФК Раднички из Шида сада стандардни играчи сениорског састава шидског клуба. Реч је о Цветићу, Арамбашићу, Влаисављевићу и Ђекићу а поред њих још неколицина фудбалера који је Живковић тренирао куца на врата првог тима.

Тиме је популарни Ћобе на најбољи начин успео да афирмише свој начин рада са најмлађима и да уједно докаже да није без разлога седамдесетих година прошлог века сматран за једног од највећих фудбалских талената на овим просторима. Верује да ако већ он није успео да направи велику фудбалску каријеру да ће то поћи за руком неком од његових ученика.