Menu
RSS
A+ A A-

ПРВИ БАЈК ФЕСТИВАЛ У ШИДУ

st8-9_trka_zadovoljstva.jpg
Ако је судити по првом Бајк фесту који је одржан у недељу 4. маја у Шиду, онда ће ова туристичко-спортска манифестација постати једна од највећих приредби те врсте у нашој општини. Организатори првог Бајк феста су Општина Шид, Туристичка организација општине Шид и Бициклистички клуб Шид.

По веома лепом времену и на стази која се налазила у главним градским улицама и уз присуство свих пратећих служби, фестивал је отворио председник Општине Шид Мита Аврамов.  На почетку фестивала на коме су учествовали бициклисти-рекреативци и ветерани, говорили су и познати туристички радник Драган Глигоријевић  и директор Бајк феста Душан Гојић.


Најинтересантније трке су вишене у најмлађим категоријама у којима су наступили ученици најнижих разреда и они најмлађи са својим бициклићима. Интересантне трке виђене су и у категоријама рекреативаца и ветерана. Једном речју, ова манифестација уз присуство великог броја гледалаца и учесника испунила је очекивања у сваком погледу. Зато у Туристичкој организацији Шид са правом очекују да Бајк фест у Шиду постане један од најбољих и најмасовнијих у Војводини и Србији.

st8-9_pobednici.jpg

Укупно је одржано 7 трка а победници су: 2-7 година Урош Радивојевић, 1-2 разред Душан Милашиновић, 3-4 разред Игор Чипкар,  5-6 разред Дарјан Тамаши, 7-8 разред Михајло Којић, Трка задовољства (сви учесници) Драгољуб Петровић, Мали Дунавски куп (до 13 година) Стефан Шимић, Велики Дунавски куп Слободан Радовановић (БК Шид).

st8-9_takmicari.jpg

Спонзори овогодишњег фестивала Општина Шид и продавница Маратон из Шида обезбедили су вредне и атрактивне награде.