СПОРТИСТИМА ОСАМ МИЛИОНА ДИНАРА

Поред издвајања за спортске клубове у буџету су обезбеђена средства и за рад Спортског центра Шид и УФК Партизан у Шиду


miroslav-smiljanic.jpgКлубови, спортске организације, јавне установе и предузећа која делују у области спорта и физичке културе на подручју шидске општине имају разлога да буду задовољни новом  пројекцијом буџета за 2009. годину. Наиме у буџетској ставци која се односи на област спорта и физичке културе предвиђено је да се укупно издвоји око 3% од укупних средстава новог буџета или око 21 милиона динара.

Од тих средстава шест милиона динара ће бити усмерено ка Спортском центру Шид, УФК партизан из Шида идуће године може да рачуна на 5,4 милиона динара док је за рад 35 клубова на подручју шидске општине обезбеђено 8 милиона динара.

Како истиче у разговору за наше новине Мирослав Смиљанић члан Општинског већа Шид и координатор за спорт и омладину у предложеној расподели за клубове водило се рачуна да она буде у реалним оквирима узимајући у обзир све параметре који  у оваквој расподели треба да буду.

"Мислим да смо успели да направимо један избалансиран распоред који ће омогућити нашим клубовима да са овим средствима и наравно са онима који сами обезбеде успешно наступају у наредној години. Поред спортских клубова предсвидели смо и средства за рад појединих спортских удружења а по први пут смо у оквиру ових средстава обезбедили да екипе и клубови који у наредној години пређу у виши ранг такмичења добију и већа средства", истиче Смиљанић.

Иначе према предложеној расподели највећи део припашће ФК Биг бул Бачинци 450 хиљада динара, по 400 хиљада динара добиле Кајакашки клуб Ф. Вишњић, из Вишњићева, Рукометни клуб Раднички и Одбојкашки клуб Шид. По 300 хиљада динара предвиђено је за чланове Сремске фудбалске лиге Слогу из Ердевика, Хајдук из Вишњићева и Фрушкогорац из Кукујеваца. Иста сума предвиђена је и за Женски одбојкашки клуб Макс из Шида и Бициклистички клуб Шид. По 150 хиљада динара из буџетских средстава добиће Фудбалски клубови чланови Општинске фудбалске лиге. Исти износ очекује и Карате клубове Шид и Шогун као и Кошаркашки клуб Партизан, СТК Партизан и Боћарски клуб из Ердевика. Шахисти Радничког моћи ће да рачунају на 70 хиљада. По први пут предвиђена су и средства за два женска рукометна клуба у Шиду и Моровићу као и за школу фудбала Једнота Босут-комерц из Шида.

Из предлога за расподелу средстава видљиво је да су у њему не налази ФК Раднички из Шида. Према речима Мирослава Смиљанића у току су разговори и разрада начина финансирања најуспешнијег фудбалског колектива у општини  а о новом моделу финансирања шидског клуба који се наредног пролећа бори за наслов првака у српској лиги група Војводина јавност ће бити благовремено информисана.