Menu
RSS
A+ A A-

Шах


Млади шахисти чланови ШК Раднички из Шида иначе ученици ОШ "Сремски фронт" из Шида учествовали су 26. новембра на отвореном школском првенству ОШ "ЈО Пајтош" из Врбаса које је окупило преко 170 такмичара из целе Бачке и Новог Сада.


Такмичење се одвијало у појединачној и екипној конкуренцији и то у категоријама од 1. до 8. разреда. Екипу ОШ "Сремски фронт" сачињавали су Којић Милош, Стојковић Стефан, Маринковић Милан, Марош Никола, Савкић Алекса и Предраг Даниловић.


Четири најбоља играча су бодована за екипни пласман. Најбољи резултат од шидских ученика остварио је Предраг Даниловић који је у седам одиграних кола освојио 4,5 поена (4 победе, 1 реми и два пораза), Маринковић и Марош су освојили по 3,5 поена док су Стојаковић и Савкић освојили по 3 поена.



У појединачном пласману за ученике од 1. до 4. разреда Предраг Даниловић је заузео 5. место а у укупном пласману био је 37.

У екипној конкуренцији млади шидски шахисти су се пласирали на 14. место што с обзиром на конкуренцију представља велики успех. Да је у екипи ОШ "Сремски фронт" наступила и екипа коју би сачињавале младе шахисткиње пласман би био још успешнији.