Menu
RSS
A+ A A-

РАДНИЧКОМ ДЕРБИ, СЛОВЕНУ ПРВЕНСТВО

КРАЈ ПРВЕНСТВЕНИХ СЕЗОНА У ЛИГАМА У КОЈИМА НАСТУПАЈУ КЛУБОВИ ИЗ ШИДСКЕ ОПШТИНЕФудбалери "Радничког"

 

Крај првенствених сезона у лигама у којима наступају клубови наше општине дочекује се у различитом расположењу. Биг бул из Бачинаца победом у Горњем Тамишу над домаћим Радником дефинитивно је осигурао статус у српској лиги група Војводина.


Раднички из Шида и поред победе у дербију пролећног дела првенства над водећим Словеном из Руме по свему судећи мораће се задовољити насловом вице шампиона. Слога из Ердевика је серијом пораза у последњих неколико кола знатно поварила свој пласман иако ће сезону највероватније завршити у горњем делу табеле. Јединство из Моровића је поразом од Доњег Срема из Пећинаца доспело у веома незавидан положај и у последња три кола мораће да стрепи за свој статус у Војвођанској лиги група југ.Ремијем у Мачванској Митровици фудбалери Једноте су по свему судећи одагнали све бриге око опстанка. Граничар из Адашеваца и Фрушкогорац из Кукујеваца ће како сада ствари стоје првенство окончати у средини табеле Сремске лиге.


Највише разлога за радост има Хајдук из Вишњићева који је освајањем наслова првака Општинске лиге успео да се након само једне сезоне врати у друштво клубова Сремске фудбалске лиге. Поред Хајдука треба истаћи и екипу Напретка из Вашице која је на крају освојила друго место. ХАЈДУК НОВИ ЧЛАН СРЕМСКЕ ЛИГЕ
Фудбалери Хајдука из Вишњићева су и званично постали прваци Општинске лиге Шид. У утакмици последњег 16. кола фудбалери из Вишњићева су постигли победу на гостовању у Љуби. Тиме се клуб из Вишњићева након само једне сезоне врати у друштво клубова Сремске лиге.


Резултати 16. (последњег кола) ОФЛ Шид: Јединство - Хајдук 0:3, Братство - ОФК Бингула 1:4, Борац - ОФК Бикић 1:0, Напредак - Синђелић 6:1, Граничар из Јамене је био слободан.


Коначан изглед табеле: 1. Хајдук (46), 2. Напредак (29), 3. Граничар (28), 4. Борац (26), 5. ОФК Бингула (26), 6. ОФК Бикић (19), 7. Јединство (17), 8. Синђелић (11), 9. Братство 0.