Menu
RSS
A+ A A-

ФУДБАЛ

НА КРАЈУ - ЗАДОВОЉСТВО


- Протекле недеље окончане су првенствене сезоне у којима су наступали фудбалски клубови из наше општине. У већини клубова има разлога за радост. Биг бул из Бачинаца је успео да обезбеди опстанак у српској лиги група Војводина и да по други пут постане победник Лав Купа на подручју Фудбалског савеза Војводине (у финалу победио екипу Радничког из Нове Пазове резултатом 1:0). Раднички из Шида је освојио наслов вицешампина у Војвођанској лиги група југ. Наслов првака и пласман у виши ранг измакли су Шиђанима за длаку али је ова сезона показала да ће шидски клуб у наредном првенству бити главни фаворит за највиши пласман.


Слога из Ердевика је првенство окончала пласманом у горњи део табеле док је Јединство из Моровића захваљујући повољном расплету у вишим лигама обезбедило опстанак у овој лиги.


Фрушкогорац из Кукујеваца и Граничар из Адашеваца на крају првенства Сремске лиге изборили су места у средини табеле док је Једнота из Шида у самом финишу првенства обезбедила опстанак у овом рангу такмичења.


У Општинској лиги Шид првенство је окончано тријумфом екипе Хајдука из Вишњићева која ће од идуће сезоне наступати у Сремској лиги. Поред њих добре игре и резултате у минулој сезони имали су и Напредак из Вашице, ОФК Бингула, Борац из Илинаца и Граничар из Јамене.