start.jpg

Једна од највећих спортских манифестација у нашој општини, бициклистичка трка под називом "Улицама Саве Шумановића" одржана је у недељу 15. јула у Шиду уз учешће преко 200 такмичара из наше земље, Хрватске и Босне и Херцеговине.

Трка је вожена најпрометнијим градским улицама Шида а дужина једног круга износила је 2,6 километара. Такмичења су се одвијала у четири категорије. Најпре су наступили ветерани чија трка је вожена у оквиру "Дунавског купа" а победник ове трке након веома занимљивог финиша је био Драгослав Симић, члан Партизана из Београда.

Слободан Радовановић члан БК Шид постигао је велики успех освојивши друго место и сребрну медаљу. Треће место освојио је гост из Тузле Хајрудин Трле.

У конкуренцији млађих кадета у екипној вожњи вођена је жестока борба између екипа БК Шид, БК Шумадија (Аранђеловац) и БК Нови Пазар. Млади шидски бициклисти су ипак на крају успели да освоје прво место и наслов победника и тиме још једном потврде да се налазе у самом врху српског бициклизма у млађим категоријама.

Друго место припало је екипи БК Шумадија (Аранђеловац) док су такмичари из БК Нови Пазар освојили треће место и бронзану медаљу. У појединачној конкуренцији прво место је освојио Алекса Величковић БК Шумадија (Аранђеловац), друго место Срђан Филиповић (БК Борац Чачак) док је трећи био Ђорђе Стевановић члан БК Железничар (Ниш).

kadeti.jpgИнтересантна трка виђена је и у конкуренцији кадета где су представници Партизана из Београда на крају имали највише успеха. Аранђеловчани су поново морали да се задовоље насловом вицешампиона јер су заузели друго место док је треће место заузела екипа БК Борац из Чачка.

У појединачној конкуренцији прво место освојио је Јован Зекавица БК Борац (Чачак), други је био Никола Стефановић БК Валекс док је треће место припало Николи Козомари, члану БК Партизан (Београд).

У јуниорској конкуренцији највише успеха је имао један од најперспективнијих бициклиста из Србије Габор Каса из екипе БК Спартак (Суботица) који је убедљиво освојио прво место. Други је био Ђорђе Јовановић из екипе БК Борац (Чачак) док је трећа место припало Марку Рачићу члану БК Металац (Краљево). Интересантно је да је најбољем шидском бициклисти Саши Трубићу бронзана медаља измакла буквално у последњим метрима трке тако да је у крајњем пласману морао да се задовољи четвртим местом што такође представља леп успех.

Са највећом пажњом се очекивала трка у категорији сениора јер су у њој наступили најбољи бициклисти Србије у друмској вожњи. Као што се очекивало највише успеха имали су такмичари Партизана из Београда који су надмоћно освојили прво место и победнички пехар. Друга је била екипа БК Железничар из Ниша док су бициклисти Борца из Чачка освојили треће место.

И у појединачној конкуренцији члан Партизана из Београда Есад Хасановић освојио је наслов првака испред Игора Пајовића из БК Железничар (Ниш) који је освојио друго место и Младена Мирковића из БК Борац (Чачак) који је освојио треће место.