Menu
RSS
A+ A A-

ФУДБАЛЕР ЏЕНТЛМЕН

ЕНТУЗИЈАСТА ИЗ БАТРОВАЦА НЕ ПРИДАЈЕ ГОДИНАМА АПСОЛУТНО НИКАКАВ ЗНАЧАЈpure.jpgПопуларни Радивоје Пурић Пуре одиграо преко 400 утакмица за два немачка клуба. Он није грубијан на травнатом терену, већ човек коме је фер-плеј на првом месту


Писати о Радивоју Пурићу (47), популарном Пурету, бившем фудбалеру Радничког из Шида, Јединства из Моровића, Хајдука из Вишњићева и других сремских клубова, значи писати о најбољим годинама фудбалског спорта у нашој општини. Оно што Пурића издваја од осталих је његова упорност и истрајност које су му омогућиле да и у петој деценији живота још увек активно наступа за један немачки клуб у близини Франкфурта (БИРШТАЈН-1920) у коме је и играч и тренер клуба.


Колика је упорност и љубав овог спортисте из малених Батроваца према фудбалу говори и податак да је са својих 47 година био најбољи стрелац лиге у којој наступа његов клуб са 34 постигнута гола. И у претходном клубу за који је наступао (СОТБАХ) Пурић је био најбољи стрелац клуба са 20 постигнутих погодака.

 

Пурић је отишао у Немачку 1993. године и у претходних 14 сезона одиграо је преко 400 утакмица за ова два клуба. Посебно ће код овог врсног спортисте остати у сећању његов однос и поимање фудбалске игре. Реч је о правом фудбалском џентлмену човеку коме је ферплеј у првом плану.

И зато ћете ретко или готово никако чути неку опаску на игру и понашање Радивоја Пурића. pure2.jpgСвоја љубав према фудбалу пренео је и на своје синове. Од млађег сина Младена који ће ове јесени доћи у Немачку, очекује да избори место у једном од чланова друге немачке лиге и да на тај начин испуни неостварену жељу свога оца који би сасвим сигурно то учинио да је на време могао отићи у Немачку.


Колико је породица Пурић везана за фудбал говори и податак да Радивоје заједно са супругом држи један ресторан и то управо поред фудбалског стадиона на коме наступа његов клуб. На крају разговора упитали смо Пурета докле...? Скромно је слегао раменима и на само њему својствен начин одговорио: "Па, мислим да наредних десетак година не би било много". Нама је остало да му пожелимо да оствари своје жеље иако познавајући га верујемо да ће уз фудбалски терен остати до краја живота.