Menu
RSS
A+ A A-

АЛ' СЕ НЕКАД ИГРАО ДОБАР ФУДБАЛ

НЕКАДА СУ У НАШОЈ СРЕДИНИ ГОСТОВАЛЕ НАШЕ НАЈПОЗНАТИЈЕ ФУДБАЛСКЕ ЕКИПЕНЕЗАБОРАВНА УТАКМИЦА: Екипа ветерана Црвене звезде из Београда и Радничког из ШидаСтарији се сећају утакмице између ветерана Црвене звезде из Београда и Радничког из Шида која је одиграна 1979. године у новоотвореној шидској спортској хали пред 3.000 гледалаца. Шиђани су победили резултатом 4:3. Било некад а данас...


Последњи неуспеси наших најеминентнијих фудбалских клубова, као и стрмоглав пад квалитета фудбала у готово свим лигама, само још више појачава сећање на дане када су на овим просторима гостовали наши најистакнутији фудбалери и екипе. Средином осамдесетих година прошлог века приликом изградње Спомен-обележја на Сремском фронту у Шиду су гостовале све селекције тадашње репрезентације Југославије.


Љубитељи фудбала имали су тада прилике да виде такве асове као што су Савићевић, Панчев, Млинарић, Катанец и други. Чести гости на фудбалском теренима у нашој општини тада су били Партизан, Црвена звезда, Војводина, Динамо из Винковаца, Слобода из Тузле и други прволигашки састави. Једна од незаборавних утакмица свакако је сусрет ветерана Црвене звезде из Београда и Радничког из Шида. Утакмица која је одиграна 1979. године у новоотвореној спортској хали у Шиду привукла је рекордних 3.000 гледалаца. Црвено-беле из Београда предводио је легендарни Драгослав Шекуларац. Поред њега наступили су и прослављени асови Црвене звезде Јован Аћимовић, Милош Шестић, Мирослав Павловић, Михаљ Кери, Оља Петровић и други.


На другој страни у екипи Радничког налазили су се фудбалери једне од најуспешнијих генерација шидског клуба који су шездесетих и седамдесетих година прошлог века били међу најбољим фудбалским саставима у Срему. Дрес Радничког на овој утакмици која је завршена победом Шиђана резултатом 4:3 носили су: Ратко Копчић, Звонко Сабол, Ђорђе Станојевић, Данило и Влада Михњак, Сава Золотић, Антун Мандић, Слободан Томашевић, Данило Митров, Бранко Будић, Петар Граховац и Ивица Антонијевић. Тренер је био легендарни Душан Поповић Тутан.