Menu
RSS
A+ A A-

ЗДРАВСТВЕНА УСЛУГА НА ЈОШ ВИШЕМ НИВОУ

РИ РАЗВОЈНА ПРАВЦА ДОМА ЗДРАВЉА У ШИДУtoza.jpg

 

 

Акценат стављен на реновирање постојећих објеката, затим доопремање медицинском опремом, те стручно усавршавање медицинских радника. Ускоро треба да се оформи служба хитне помоћи са сталним лекарским саставом


У циљу подизања здравствених услуга на још виши и самим тим квалитетнији ниво Дом здравља у Шиду спроводи три развојна правца. Први је реновирање постојећих објеката и стварање што бољих услова за рад. До сада је за ову намену утрошено око осам милиона динара из средстава НИП-а.

Промењени су подови, улазна врата,  постављен нови кабел за струју јачег напона, урађена информатичка мрежа. Такође је набављена и нова веома вредна медицинска опрема где се по значају издваја "колор доплер".


- Послали смо захтев Покрајинском секретаријату за здравство и социјалну политику за доопремање наших санитетских возила.  Потребни су нам два дефибрилатора, два преносна ЕКГ апарта и једна сукциона пумпа све то у вредности око два и по милиона динара - истиче др Светозар Манојловић, директор Дома  здравља.

Што се тиче усавршавања медицинских радника, у току су припреме да се распише конкурс за специјализације које су одобрене, а то су област психијатрије, ургентне медицине и педијатрије, по један лекар. Завршен је и конкурс Министарства здравља о пријему лекара опште медицине за хитну службу и општу праксу, укупно шест нових лекара.


- Дом здравља ће овим пријемом по први пут у својој историји дугој 54 године оформити или боље рећи комплетирати Хитну службу са сталним лекарима. Биће то прилика и да у Бачинцима и Гибарцу добијемо сталне лекаре. Иницирали смо и да Месне управе из Бачинаца и Илинаца конкуришу за средства НИП за изградњу нових амбуланти у овим селима - каже директор Манојловић.


Такође сазнајемо и да ће Дом здравља конкурисати за средства Фонда за капиталне инвестиције Војводине ради изградње крова на згради Дома здравља. Равна површина од око 1.362 квадратна метра, била би замењена косим кровом, а у поткровљу би се добио простор за нове ординације, канцеларије као и велика сала за састанке.