Menu
RSS
A+ A A-

СРЦЕ НА КОЛОР-ДОПЛЕРУ

У ДОМУ ЗДРАВЉА У ШИДУdomZ_Sid.jpg

У Интернистичкој служби Дома здравља у Шиду са радом је започео и савремени колор-доплер апарат, о чијој набавци смо већи писали, а који омогућава прецизне снимке срца, као и крвних судова врата и осталих крвних судова.


- Из Сремске Митровице долази др Давор Пењешковић, који обучава наше интернисте за рад на овом апарату. Пацијенти ове услуге посебно плаћају па се за колор-доплер срца треба уплатити две хиљаде динара (снимање срца траје око сат времена), за снимање осталих крвних судова треба издвојити хиљаду динара, а за ТЦД 1.500 динара - каже др Светозар Манојловић, директор Дома здравља, поново апелујући на грађане да се определе за изабраног  лекара, с обзиром да је то сада учинило око 30 посто житеља наше општине.


Директор Манојловић истиче и да су захваљујући Покрајинском секретаријату за здравство и социјалну политику набављена два ЕКГ апарата вредна 500 хиљада динара од којих је један на дечијем одељењу Дома здравља у Шиду, а један у амбуланти у Ердевику. У овој амбуланти је после хаварије, набављен и нови котао са гориоником вредан 250 хиљада динара.


- Пријемом шест нових лекара опште медицине биће у потпуности комплетирана Служба хитне помоћи, Гибарац и Бачинци ће добити сталне лекаре. Настојимо да обезбедимо што боље услове за рад амбуланти у селима, па смо у току 2007. године ове амбуланте опремили са седам нових компјутера - додаје директор Манојловић.