Menu
RSS
A+ A A-

ЛЕКАР ДАН И НОЋ

ДОБРА ЗДРАВСТВЕНА УСЛУГАdoktorka.jpg

 

 

 

 

С обзиром да станује у селу, др Радица Крајновић на располагању мештанима 24 часа Кроз амбуланту у Кукујевцима годишње прође између девет и десет хиљада пацијената


За око 2.300  становника у Кукујевцима свакако да велико олакшање представља чињеница да ово село има амбуланту у којој свакодневно ради лекар, који је на располагању 24 часа. На радном месту затекли смо др Радицу Крајновић,  која у овој амбуланти ради шест година. Ту ради и медицинска сестра Славка Лакић  већ десет година.


- Прошле године у овој амбуланти пружена је здравствена услуга за око девет хиљада пацијената, а та бројка зна бити и преко десет хиљада. Најчешћи разлог доласка пацијената је контрола крвног притиска и нивоа шећера у крви. Амбуланта је на поклон од Милана Гојића,  власника фирме "Кис" добила апарат за проверу нивоа шећера, па пацијенти плаћају само тракицу.

Од озбиљнијих обољења чести су инфаркт и карцином дебелог црева, а код жена гениталија. Као проблем у раду једино бих истакла одвоз смећа, јер није примерено да се ово смеће одлаже у кесама, чиме је доступно пацовима - укратко нам је рекла др Крајновић, коју нисмо хтели задржавати, јер су на њену услугу чекали пацијенти.
Поред амбуланте, ту је и апотека, а једном недељно становницима на услузи је и стоматолог, тако да се може рећи да су услуге, бар када је здравствена заштита у питању у потпуности задовољавајуће за становнике Кукујеваца.