Menu
RSS
A+ A A-

ВЛАСНИЧКИ ОДНОСИ КВАРЕ ПЛАН

У ДОМУ ЗДРАВЉА "ШИД" ПЛАНИРАЈУ ИЗГРАДЊУ ПОТКРОВЉА АЛИ...


plafon-ambolanta.jpg

Дуже време постоји идеја о изградњу поткровља на згради Дома здравља "Шид" чиме би се решио проблем прокишњавања, а истовремено добила знатна површина корисног простора. Зашто до сада овај план није реализован, покушали смо да сазнамо у разговору са др Светозаром Манојловићем, директором Дома здравља.

Према његовим речима, до сада су се реализацији ове идеје испречили нерешени власнички односи на парцелама где је изграђен Дом здравља.


- Тек када сами будемо власници парцела, са идејним пројектом ћемо добити дозволу за надградњу, а онда конкурисати за средства код Фонда за капиталне инвестиције Војводине - објашњава директор Манојловић и додаје да би се добило поткровље корисне површине од 1.362 квадратна метра, а инвестиција би коштала 65 милиона динара.

Наш саговорник истиче и решавање питања просторија Службе хитне помоћи те да је председнику Општине Шид Миленку Дабићу, изнео идеју да се Дому здравља додели празан плац са источне стране "Службе хитне помоћи" у улици Кнеза Милоша у власништву ЈП за стамбене услуге и грађевинско земљиште.

- Била би то полазна основа за изградњу објекта за Хитну помоћ која је прошле године оформљена у Дому здравља у пуном капацитету и запошљава 25 лица. На половини плаца би се изградиле ординације, просторија за интервенције и санитарни чвор док би на спрату биле собе за лекаре, медицинске сестре и возаче и ходником би били повезани за спрат Дома здравља.

Била би ту изграђена и надстрешница за возила Хитне помоћи. Председник се сложио са оваквим предлогом као бољим решењем од зграде старог Дома здравља што је једно време било у опцији за време прошле општинске власти - каже директор Светозар Манојловић.