Menu
RSS
A+ A A-

Инфо 19.08.2005. петак

- Данас је Преображење, дан када се, према хришћанском предању, ИсусХристос на гори Тавор преобразио пред апостолима Петром, Јаковом иЈованом и показао своју божанску природу. Постоји веровање да од тогдана престају врућине, а ноћи постају свежије па је тако настала изрекада се од тада „преображава и гора и вода“.

- Због Преображења и традиционалног кирбаја који се тим поводоморганизује, данас ће од 12 часова па сутра до 6 часова ујутро, засаобраћај бити затворена улица Цара Лазара, од центра до Руског двора.

- Јавно стамбено предузеће је ових дана у граду поставило три билбордаза издавање. Први се налази на углу улица Николе Влашког, Ђуре Киша ишидске, други код бензинске пумпе у улици Ђуре Јакшића и трећи поредДома културе.

- Покрајинска Влада је најавила да ће од октобра почети да финансијскиподржава рођење првог детета са 30 хиљада динара. Таква одлука једонета због драматично негативне стопе природног прираштаја у Војводини.

- Гориво на бензинским станицама у Србији ће од 21.августа бити скупљеза 2 до 4 динара, у зависности од врсте деривата. Влада је такође, назахтев фармацеутских компанија и увозника, донела одлуку и опоскупљењу лекова за 1 до 3% и повећању партиципације у здравственимустановама.

- Треће вече узастопно, на платоу испред Дома културе, биће организованрок концерт, у оквиру „шидског културног лета“. Вечерас ће наступитибенд „Амаро Дел“ из Београда.- У 2.колу Српске лиге група Војводина, фудбалери „Биг була“ из Бачинацагостоваће сутра у Темерину где ће се састати са домаћом „Слогом“.- Овог викенда игра се и 2.коло Војвођанске лиге група југ. Састаће се:„Дунав“(Стари Бановци) – „Раднички(Шид), „Слога“(Ердевик) –„Јединство“(Платичево) и „Јединство“(Моровић) – „ЛСК“(Лаћарак).

- У 2.колу Сремске лиге овог викенда играће: „Једнота“(Шид) – „РадничкиПодрум“(Ириг), „Граничар“(Адашевци) – „Раднички“(Сремска Митровица) и„Хајдук“(Вишњићево) – „Фрушка гора“(Рума).

Статистика

Број прегледа чланака
4545563

Ко је на мрежи: 16 гостију и нема пријављених чланова